Nu sticker jag

Färdig och fixad, nu sticker jag.. Hoppas ni får en bra kväll allihopa !


Mina älsklingar

Jag som skulle städa och börja fixa mig. Hur ska jag kunna väcka mina små hjärtan när de vill ligga och mysa med sin matte på detta sätt. Ligger nog kvar ett tag till ;)


Bra pass

Det blev ett bra pass. Lite blandat kondition, bröst, hundra armhävningar och lite magövningar, avslutade även med några ben böj. Det var så skönt att vara tillbaka. Haha det låter som om jag inte tränat på ett halvår eller nått men jag mår så bra av att träna och behöver energin det ger mig. Nu väntar hemma fix, dusch och plugg innan jag ska fixa iordning mig inför kvällen. Men först fylla på min kropp med lite mat. En matlåda, älskar matlådor, haha. Det är så fruktansvärt skönt att slippa laga, bara plocka fram och in i micron. Mums !


Gym tajm

image description
Nu ska jag avsluta det nya året med att sticka till gymmet... Ska köra riktigt hårt, det var länge sen jag var där nu så jag längtar =) Sen blir det nyårsfirande med goda vänner, god mat och fyrverkerier... Kan inte bli bättre !
Hur ska ni välkomna det nya året ?

Jag vill önska er ett.....


Favorit

Efter en dag på stan, mycket handlande och tittande, stök hemma och pluggande så har jag slagit mig ner i soffan. Jag äter en liten macka och tittar på min absoluta favorit film Braveheart. Det kan inte bli bättre !


Jag....

- äter alltid kanterna på mackan först för att spara det godaste till sist...
- har inget bra morgonhumör...
- tycker tuggummi är gott.. I två minuter sen orkar jag inte tugga längre...
- ställer alltid klockan minst 10 ggr så att jag kan snoza och för att jag är rädd att försova mig...
- får alldeles för mycket överenergi och blir grinig om jag inte får träna...
- somnar alltid när vi börjar se på film... Har även hänt på bio, haha...
- äter alltid dom äckliga/mindre goda godisarna först för att spara de godaste till sist...
- ÄLSKAR att resa och uppleva nya saker/platser...
- gråter väldigt ofta till film...
- analyserar och tänker lite för mycket om allt...

Dålig uppdatering

Jag vet att jag varit dålig med uppdateringen både idag och senaste tiden. Inte varit så mycket tränings och kost inspiration... Men det har varit såå mycket på sistone. Allt omkring jul, hemmet och framförallt allt pluggande. Jag hinner inte med någonting, hemmet ser ut som ett bombnedslag, träningen hinns inte med, det är stressigt med inlämnings uppgifterna och ni kommer i kläm.. Det ska bli ändring på det. Efter nyår så ska jag lämna in det sista och avsluta min kurs, jag ska köra igång med träningen ordentligt och jag ska bli mer effektiv. Ni ska få träningstips och kostråd som vanligt, jag utgår ifrån mig själv och är inte utbildad. Men vi kan lära oss av varandra. Mat och träning är en viktig del i våra liv men det får aldrig ta över. Röra på sig i måttliga mängder, varierad träning och ät allt men inte alltid. Så håll ut och njut av nyår så kör vi sen... Ordentligt.. Alla kan ! Men skippa alla dessa löften, de tynger bara ner än och gör det svårare att lyckas. "Man vill alltid ha det man inte får". Vill ni ha nått så ha mål istället.. Sätt upp RIMLIGA mål och fundera ut hur du ska ta dig dit ! Nu svamlar jag iväg känner jag ;). Dagen har gått åt till att jobba, att springa en snabbis i köpcentrum och sen plugga resten av kvällen... Fullt upp med andra ord !


Fullt upp

Nu är vi klara med allt stökande för dagen... Pust ! Vi har varit på Ikea och shoppat en massa, det blev INTE billigt. Men vi har länge tänkt köpa ny säng så nu slog vi till.. Det ska bli så skönt att få sova på nya sängen, men det får bli i morgon. Idag sover vi på
madrasser i vardagsrummet.. Mysigt ;) Nu ska jag sussa för i morgon är det jobb för min del som vanligt...


Mycket...

image description
Nu tar jag med min killen och hans mamma och sticker till Ikea. Det blir stor shopping, garderobs dörrar och sängar plus lite annat !
Annars idag har jag jobbat och lagat mat. Träningen just nu går sådär, eller rättare sagt dåligt. Det har varit så mycket med allting. Pluggande, jul, jobb, hemmet mm.. Jag hittar lixom inte tiden eller tiden finns nog egentligen, det är orken. Det är så mörkt och tråkigt ute och man blir lite deppig och fruktansvärt trött. Det är så mycket lättare på sommaren. Men nu jäklar ska jag ta tag i det, jag mår tusen ggr bättre när jag får träna... Fråga min kille han märker direkt när jag har tränat för lite, haha.
Nej nu måste jag skynda mig, vi ska och hämta släp sen sticker vi ! Hoppas eran dag har varit bra !

Lite sen..

Idag skulle jag ha tränat men det blev ändrade planer. Vi gick ut och åt med några kompisar som var här på besök. Mycket gott ! Bilderna är en lite sen uppdatering av hur jag såg ut på julafton ;)


Bra start

Nu har jag och killen precis kommit hem från en härlig långpromenad. Älskar att börja morgonen med det, det är så skönt och hela dagen blir längre och man blir piggare. Nu är det dusch och frukost som gäller innan jobbet kallar. Testa att ge er ut på morgonen, börja med en liten sväng bara. Jag är fruktansvärt morgon trött men bara man kommer upp ur sängen så ångrar man sig inte. Kör bara :)


Enkelt

Vi är precis hemkomna ifrån att ha sprungit i köpcentrum. Det var riktigt mycket rea idag och man hade nog kunnat handlar hur mycket som helst. För min del blev det en kjol, underkläder och två tröjor. Jag har handlat lite för mycket på sistone så jag tvingade mig själv att hålla igen lite iallafall ;) . Vi får se hur det blir med gymmet idag, jag vill gå men killen orkar inte nu. Har inte bestämt mig om jag ska gå ändå eller om jag kör lite hemma träning bara. Men nu ska jag börja plocka undan lite här hemma iallafall för nu ser det ut som ett bombnedslag ! Nu har jag precis tryckt i mig lite mat, det blev enkelt idag. Avokado, ägg, keso och tonfisk.. Mums !


Fynda

Gårdagen blev riktigt lugn. Vi skulle egentligen ut men ingen utav oss orkade eller hade nån större lust. Så vi var hemma och glodde på film och hade det mysigt. Nu tar jag med mig killen och sticker till stan. Vi får se om vi kan fynda nått på mellandags rean. Annars idag väntar gym, städning, plugga och besök av mina föräldrar.


Ingen promenad men julmat ;)

Det blidde ingen promenad. Vi har varit på Media Markt en sväng på rean och sen hos svärmor för att äta resterna från julbordet igår. Gott ! Jag har fått massor av fina presenter och mycket god mat igår. Jag fick denna fina tröja av min syster, mycket fin och är köpt på lager 157 ;)


Juldagen

Då är julafton över. Den har varit hur bra som helst. Ske berätta mer senare... Nu bär det av ut på lång promenad, ska bli riktigt skönt !
Hoppas ni har haft det bra i helgen !

Myter om mat...

 

 

Ett glas rödvin om dagen är bra

Sant

Speciellt äldre som äter blodförtunnande medicin kan slippa ta den om de tar ett glas rödvin istället.

I rött vin finns det flavonoider som innehåller antioxidanter och som kroppen vill ha och mår bra utav. Flavonoiderna finns i alla röda bär och sitter i skalet. 

 

Fett ska till varje pris undvikas

Falskt 
Det är rätt att fet innehåller mängder av kalorier, med det är också en viktig ingrediens i en sund och välavvägd kost och det är en bra källa till vitaminerna A, D och E. Näringsexperterna rekommenderar dock att maximalt 35 % av kalorierna i kosten kommer från fett (elva % av mättat fett som finns i smör och kött).

 

 

Jag äter hälsosamt men går ändå inte ner i vikt

Sant
Om du verkligen äter lite kan det finnas andra förklaringar till att du inte går ner i vikt: vissa mediciner t ex antidepressiva preparat, steroider och klimakteriebehandling med hormon i högdos kan göra det svårare att gå ner i vikt. Det kan också vara värt att låta din läkare testa hur din köldkörtel fungerar (en underpresterande köldkörtel gör ämnesomsättningen långsammare, vilket medför att det blir svårare att förbränna kalorier).

Problemet för de flesta människor är att de underskattar hur mycket de äter. De tänker inte på småätandet, t ex medan de lagar mat, alkoholen som de dricker på en fest, eller den handfull småkakor som de knaprar i sig medan de pratar i telefon. Allt detta ger en förvånansvärt stor mängd kalorier. Det enda sätt att veta exakt hur mycket man äter och dricker är att anteckna precis allt som passeras in mellan läpparna. Glöm inte att motion, sömn och stress är aspekter som kan påverka

Källa:kosttipset.se

Fått hem paket...

image description
Nu percis innan jul fick jag hem mitt paket. Jag har beställt två par skor, riktigt fina var dom. Jag ska visa er men killen slog in dom och ska ge dom till mig i julklapp. Haha, han är knäpp. Jag väntar på fler paket men de hann inte komma nu innan jul. Roligt det är att göra klipp och fynd, speciellt när man blir riktigt nöjd :) .
Nu ska vi fixa iordning oss, för om en stund ska vi till en släkting till mig, äta god julmat och träffa släkten. Roligt!
Hoppas som sagt ni får en riktigt bra dag !

GOD JUL !



Hoppas ni får en fantastiskt bra dag och helg. Ta hand om varandra, var snäll mot dina medmänniskor och ät gott. Njut av dagen hur ni än firar. Hitta sakerna du är glad för och nöjd över !
image description

Mys


Vi myser för fullt här hemma.. Skönt att vara ledig i tre dagar iallafall . I morgon är det jul, det känns inte riktigt som det men det ska bli mysigt! Vi ha slagit in paket och ätit julgodis. Mycket trevligt!

Myter och tankar....

 

 

Det bästa sättet att gå ner i vikt är att hålla sig till en sträng diet

Falskt
Att följa en noggrant fastlagd, kaloriberäknad diet är ett sätt att gå ner i vikt, men inte det bästa. En snabb viktminskning återföljs av en sänkt ämnesomsättning (den process genom vilken din kropp bearbetar det du äter och dricker). Det betyder att din kropp blir sämre på att förbränna kalorier och därför är det troligt att du går upp i vikt igen så fort du börjar äta normalt. Försök i stället att förändra din kost och kombinera dina nya kostvanor med regelbunden motion.

Fysisk aktivitet sätter fart på ämnesomsättningen och gör musklerna spänstigare. Sätt upp som mål att röra på dig 30 minuter minst 5 gånger i veckan.

Det bästa sättet att gå ned i vikt och hålla vikten är att tänka input och output. Hur mycket har du ätit idag och hur mycket har du rört på dig i dag? Det är superenkelt när man tänker så. Energin du tillför bör du även göra av med OCH det ska vara bra energi i form av frukt, grönsaker, fibrer, kolhydrater, proteiner och vatten. Sedan rör du på dig lite varje dag och gör träningen till en del av din vardag. 


Om man äter fettfattig kost blir man inte fet

Falskt
Fettfattig betyder inte alltid kalorifattig. Många ”magra” halvfabrikat innehåller nästan lika många kalorier som standard produkten. Fettfattig mat kan visserligen hjälpa dig att nå eller bibehålla rätt vikt, men det är den totala mängden kalorier du äter som räknas. En smörgås med mager ost, ett salladsblad täckt med lättmajonnäs och en portion lättglass till efterrätt kan ge massor av fett och kalorier.

 

 

Stärkelserik mat gör dig fet

Falskt 
Uppfattningen att livsmedel som potatis, ris och bröd leder till övervikt är svår att påverka hos människor som har vuxit upp med sådana råd. Sanningen är emellertid att stärkelsehaltiga, kolhydratrika födoämnen i måttliga mängder verkar mättande och ger långtidsenergi. De innehåller också viktiga vitaminer och mineraler (Bl.a. B-vitaminer, kalcium och järn) och är en viktig ingrediens i en kost. Ett gram kolhydrater innehåller 4 kalorier – att jämföra med ett gram fett som innehåller 9 kalorier.

Du bör däremot se upp med stärkelse och fettrika livsmedel som kakor, kex och pajer eftersom de innehåller mycket kalorier.

 

 

Man ska aldrig blanda protein och kolhydrater i samma måltid

Falskt 
Denna viktminskningsmetod, som kallas kombinationsdieten eller Haydieten, har haft viss framgång, men det beror sannolikt bara på att den ger ett strikt bantningsprogram med ett totalt kaloriintag som ligger under genomsnittet. Principen att hålla isär protein och kolhydrater går i själva verket emot alla regler för sund kost. De spårämnen som finns i olika livsmedelsgrupper kan hjälpa till med matsmältningen och de B-vitaminer som ingår i kolhydrater kan hjälpa kroppen att tillgodogöra sig proteinernas aminosyror.

Du behöver lite av varje av det som bjuds på i matväg, så länge det är nyttigt! Tycker du att det är för mäktigt med kolhydrater och proteiner i samma måltid dela upp det under dagen men du behöver bägge för att få i dig tillräckligt med näring för kroppen. Du behöver kolhydrater  till exempel innan du tränar för att kunna bränna fett och proteiner efter träningen för att kroppen ska kunna återhämta sig. Det här påverkar hår, hud, muskler, naglar, tänder ja hela paketet.  

 



Alkohol är bra för hälsan

Falskt 
De flesta experter är ense om att den ur hälsosynpunkt störta tillåtna mängden alkohol är motsvarande två små glas vin per dag för kvinnor och 0,75 liter öl för män. Man bör komma ihåg att alkohol innehåller många kalorier. T ex innehåller en halv liter öl 200 kalorier och ett glas sött vin 120 kalorier.  

Det finns undersökningar som visar att en mindre mängd alkohol kan förebygga alteroskleros (förtjockade och hårda artärer) och kranskärlssjukdom, men dessa positiva effekter gäller bara män över 35 år och kvinnor efter menopausen. Om man regelbundet överskrider dessa gränser riskerar man leverskador och inflammationer i magsäck och matstrupe. Ett högt alkoholintag har också kopplats till cancer i lever, mun, matstrupe och bröst.

Källa:kosttipset.se

Massor

Om ni undrar vart jag har hållt hus hela dagen så har jag varit en sväng på stan och köpt de sista två julklapparna. Vi har varit och handlat. Nu på kvällen har vi bakat en massa julgodis. Det blev väldigt mycket fel , haha. Men vi får se om resultatet blir bra. Vi kommer smaka lite själva och resten ska vi bjuda bort. Gott gott ! Nu blir det film och mys i soffan ! Någon som kan gissa vad vi bakat förresten? ;)


Juletider !

Den närmaste veckan frossar vi i godis, lussebullar, must och julmat. Tänk på att välja det du verkligen vill ha. Ät inte bara för ätandets skull ! Välj ut dina godbitar på julbordet eller dessertbordet, håll dig till dom och njut. Man behöver inte äta varje dessert eller varje gång det bjuds, är det nått du tycker är gott- ät ! Är det nått du kan klara dig utan så hoppa över det ! Du kan äta vad du vill när du vill resten av ditt liv.. Så varför trycka i dig saker du knappt tycker är gott bara för att ? Sen behöver man inte äta varje dag heller, även att det finns hemma. Se det som en utmaning, spara till en viss dag eller kanske slå in och ge bort i julklapp. Bjud hem vänner eller familj och bjud dem på överbliven mat eller godis. Så ät och njut men med måtta. Försök också att röra på er. Det är många som har det stressigt och inte hinner. Men försök att ta dig en sväng till gymmet, ta en promenad, ut och åk pulka och hinner du inte. Promenera till stan där du ska handla julklappar eller gå till affären om du glömt handlar nått.. Det är de små sakerna som gör skillnad. Då kan du också njuta mer och slippa känna dig stressad över pressen att gå ner de där kilona som du lagt på dig över julen ! Så ät av det godaste, ta med din käraste på en mysig kvällspromenad och gå ut och lek i snön.. Låter inte så jobbigt va ? ;)


Myter om mat...

 

 

Man måste skynda sig att förbränna maten, annars går man upp i vikt

Falskt 
Eftersom kroppen själv sköter förbränningen. Tänk på att hjärtat slår, lungorna producerar utandningsluft, blodtrycket hålls relativt konstant, kroppstemperaturen är kring 37 grader, njurarna producerar urin och hjärnan producerar tankar. Allt detta, och lite till, är förbränning, och det sköter kroppen allra bäst själv. 

 


Kött ligger i magen 36 timmar och sedan ruttnar det

Falskt 
Kött börjar brytas ner redan i munnen genom tuggning, däremot fortsätter nedbrytningen i magsäcken med hjälp av enzymer. När detta är gjort transporteras köttet nu i sin nedbrutna form runt i blodbanan till de celler som behöver dem. Efter 36 timmar har det som inte använts i stället kommit ut den naturliga vägen. 

 


Snabbmat är onyttigt

Falskt & sant
Varför skulle något vara onyttigt bara för att man tillagar det snabbt? För det är vad snabbmat betyder. Det betyder inte att man ska äta det snabbt. Fast food är okey om du äter det slow.

Dagens snabbmat förknippas oftast med hamburgare, pizzaslice, pastarätter med mycket grädde och grillad toast. Sådan mat är onyttig och den bör undvikas om man vill äta och leva hälsosamt. Snabbmat betyder inte man ska äta den snabbt visserligen men mat som har tillagats snabbt saknar oftast den näring och kärlek vi behöver i vår mat. Var kritisk i ditt val av snabbmat. 

 


Man kan äta hur mycket frukt som helst

Falskt 
Varför skulle man äta hur mycket frukt som helst? Livsmedel blir inte nyttigare för att man äter mycket av dem. Om man äter ”hur mycket frukt som helst”, orkar man inte äta annan mat, och det i sin tur, leder till att man får en rad brister i kroppen. 


Mjölk är bara för barn, det är onyttigt för vuxna

Falskt 
Både barn och vuxna behöver mjölk, men barn behöver större mängd mjölk i förhållande till sin kroppsvikt. Eftersom så väl vuxna som barn behöver vara rädda om sitt skelett, krävs det att man fyller på med tillräcklig mängd kalk för att inte äventyra tillväxt under barndomen, och benskörhet i vuxen ålder. Men mjölk innehåller inte bara kalk, den innehåller 14 av de 18 näringsämnen vi behöver varje dag. 

Inom den vegetariska världen sägs det att mjölk urkalkar skelettet och att det är bättre att äta mörkgröna bladgrönsaker för att få i sig kalcium. Vi kanske inte behöver välja mellan dessa påståenden utan säga att mjölk är bra och gröna bladgrönsaker är också bra. Skelettet behöver kalcium för att växa och hålla sig starkt det är fastställt. Mörkgröna bladgrönsaker som broccoli till exempel är lättare att tas upp av kroppen men då måste du äta det varje dag och här tror jag att den teorin faller för att människor vill inte behöva äta mörkgröna bladgrönsaker varje dag. 

De vill hellre ta ett glas mjölk och det är väl okej då mjölk innehåller andra nyttigheter.  Men jämför du just kalciumupptaget så vinner de mörkgröna bladgrönsakerna över mjölken.

Källa:Kosttipset.se

Kyckling?

Det blev klart sent igårkväll.. Det blev hmm... Lite gult där fram, annars är jag nöjd ! Ska tvätta det idag så försvinner det gula lite.. Skönt att få bort utväxten. I vanliga fall brukar jag ju gå till frisören och färga. Men jag hann inte boka tid och ville ha det klart innan julafton. Sen var det ju bara utväxten också och det kan man ju faktiskt göra själv :D


Nu ska det mörka bort...

Har varit på stan och handlat julklappar. Sen tränade jag box, lika jobbigt som vanligt. Men sååå kul ;D. Nu har jag ätit och sitter med färg i håret. Killen har hjälpt mig lägga i utväxten, så nu ska jag bli fin till jul :)


Stressigt innan jul...

Jag känner mig lite stressad nu innan jul. Det är mycket jag skulle velat hunnit med. Haft en mysig middag på fredag och bakat en massa kakor och julgodis. Städa och skrubba hemma.. Hinns fixa alla julklappar ordentligt osv. Men allt hinns inte med, jag ska göra vad jag kan. Dagen ser ut såhär: - jobbar till 16.30 - gå på stan och fixa sista julklapparna. - träna box med mamma. - handla mat och bak saker. - färga håret och duscha - äta mat - fixa hemma , städa det sista.. Som tur är har killen städat massor idag, tack ! - plugga om jag hinner, sen är det sängen som gäller !


Myter om mat...

 

Småätande är förbjudet

Falskt 
Forskning visar att fem – sex små måltider mat om dagen ger en jämn blodsockerkurva och underlättar fettförbränningen. Ett stabilt blodsocker minskar sötsuget och underlättar därmed minskat småätande. Låt de små målen vara frukt, grönsaker och fiberrika produkter. 


Öl ger ölmage

Falskt 
En brittisk/tjeckisk studie med 2000 deltagare på mellan 25 – 64 år har överraskande avslöjat att det inte finns ett tydligt sammanhang mellan magomfång och antalet intagna öl.

 

 

Kostfiber kan man aldrig äta för mycket av

Falskt 
Det kan bli för mycket av kostfiber också som med allt annat. Det är viktigt att vi får i oss bra med vätska när vi äter kostfiber så att det inte blir förstoppning. Är inte bra att äta för mycket fibrer så att det stör vårt K vitamin produktion i tarmen.

 

 

Glass är mindre fettbildande eftersom det går åt kalorier för att värma upp den

Falskt 
Detta är en tilltalande tanke, men tyvärr ät den energi (kalorier) som går åt för att värma upp glassen helt försumbar i den relation till den energi glassen innehåller. 


Jag har inte rört mig idag, alltså behöver jag inte så mycket mat

Njaaa…...
Man behöver äta varje dag, oavsett om man rör sig eller inte. Rör man på sig behöver man äta mera, det är riktigt. Hur mycket mat man behöver avgörs av ålder, kön, vikt, längd och kroppens tillstånd och aktivitet. Om man sitter t.ex. och pluggar en hel dag, betyder det alltså inte att man ska äta mindre. Det är däremot viktigt att vi då ser till att vi får i har balans på ”in och uttag på ät och träningskontot”

Din kropp vill röra på sig varje dag och den vill äta varje dag. Har du inte tid till rörelse ska du i alla fall fylla på kroppen med nyttig kost som sätter igång förbränning, flöde och ger dig näring så att du kan vara frisk, pigg och glad hela dagen.


Mycket mat i jul...

Det viktiga är inte vad du äter mellan jul och nyår utan mellan nyår och jul !
image description
Så njut av julmaten och julgodis med gott samvete. Lägger man en bra grund så kan man äta det mesta !

Julklappar

Jag slutade tidigt idag också.. Så skönt! Nu tar jag med mig killen och drar till stan. Jag är ute efter de sista julklapparna, hoppas på att hitta allt så jag blir klar. Kanske hittar jag nått fint till mig själv också ;) .


Myter om mat...

Om man äter sent på kvällen förvandlas maten direkt till fett

Falskt
När på dygnet du äter inverkar inte på vad som händer med kalorierna. Om du äter ditt huvudmål sent på kvällen men inte fått i dig ett överskott av kalorier under dagen finns det inget som gör att det du äter sätter sig runt midjan lättare än om du äter samma mängd mat klockan 18.00. Däremot kan sena måltider ge dig magbesvär och halsbränna, som gör att du inte kan sova.

Man blir tjock av potatis

Falskt 
Potatis är ett bra baslivsmedel som ger kroppen både mättnadskänsla, vitaminer och mineraler. Enligt GI –tabellen har potatisen ett lite högre värde än till exempel pasta. Men för att de ska höja blodsockret till alltför höga nivåer krävs det att du äter ett helt berg.

Tänk på att äta potatisen så rent som möjligt, det vill säga utan feta och sockriga såser. Låt alla goda vitaminer vara kvar genom att inte koka för länge, vår fina, svenska potatis är supergod som den är.

Naturgodis är perfekt för bantare

Falskt 
Tyvärr, det är inte så att allt som är naturligt är smalt! Många av de sötsaker du hittar i disken med naturgodis innehåller stora mängder både fett och socker.

Till naturgodis hör oftast nötter och är de orostade, osaltade och naturliga är de bra och nyttiga för hår, hud och naglar. Så välj alltid så naturligt som möjligt för din kropp även fast det inte alltid påverkar vikten.

Avokado och bananer är två kaloribomber

Falskt 
Båda innehåller visserligen fett men de ät definitivt inga fiender! Avokadon är kaloririk, men fettet i den är nyttigt fett. Och en god klick avokadoröra då och då ger dig inga viktproblem. Banan innehåller inte fler kalorier än keso och är dessutom full med viktiga vitaminer och mineraler.

Frukt och grönsaker kan summa kardemumma alltid ätas med gott samvete. I den mat vi äter finns det mycket dolda kalorier men frukten ger oss bara vitaminer, mineraler, antioxidanter som stärker upp immunförsvaret och vatten som rensar ut gifter. De fetter som avokado och banan innehåller är fetter som vår kropp vill ha, som den kan tillgodogöra sig och som den lätt smälter och sedan rensar ut. 

Vegetarianer går ner i vikt

Sant 
Jodå, vegetarianer är ofta smalare än personer som äter mycket kött. Men det hänger förmodligen ihop med att de är uppmärksamma på vad de stoppar i sig. Om du väljer den gröna linjen men fortsätter att äta onyttigheter med mycket fett och socker mellan målen kommer du att öka i vikt.

Animaliska produkter som kött och fetter som smör tar längre tid för kroppen att bearbeta än vegetabiliska som quorn och olivolja. Kroppen har också lättare att ta upp näringen i grönsaker än i animaliska råvaror och mättnadskänslan kan därför infinna sig tidigare, kroppen känner att den fått tillräckligt med mat tidigare helt enkelt.


Goood maaaat

När vi var och susade i backarna i kylen var det skönt att gå in och värma sig lite. Jag åt gulasch soppa båda dagarna.. Mmm den var såå god ! Det måste jag försöka göra hemma.. Nån som har nått bra recept?


Somnar...

Jag som måste plugga och så somnar jag bara till webb föreläsningarna, jobbigt. Jag laddar med lite mat i magen för att se om jag kan få energi. Idag blir det pytt i panna, grönsaker, ägg och keso... Gott !


Boll

Idag kör jag på en liten boll i nacken. Det tar typ 2 sek att göra och är snyggt både till vardags och till fest. Kommer bli nya favorit frisyren. Idag har jag jobbat halvdag. Andra halvan ska gå åt till att plugga och göra prov. Hoppas att det ska gå bra, har inte hunnit plugga så mycket eftersom vi varit borta hela helgen. Men ska göra mitt bästa!


Myter om mat...

 

Att hoppa över frukosten hjälper dig att gå ner i vikt

Falskt 
Frukosten är ett av dagens viktigaste mål och ger energi och återställer blodsockernivån efter natten, så det är mer troligt att du lägger på dig kilon om du inte äter när du precis har stigit upp, för risken finns att du går och småäter på kakor och annat när du så småningom blir sugen. Dessutom är det så att matsmältningen i sig själv förbränner kalorier. Att börja dagen på tom mage kan även leda till huvudvärk och dåligt humör. Undersökningar ha också visat att barn som går till skolan utan frukost presterar sämre på lektionerna. Därför är en stor nyttig frukost ett måste för dig som vill gå ner i vikt.

Du sätter igång hela kroppens funktioner när du äter, så äter du frukost, vilket brukar förefalla på morgonkvisten, så sätter du igång kroppens förbränning tidigt.

Hoppar du över frukosten för att du inte tycker om att äta tidigt kan du börja dagen med ett glas ljummet citronvatten och en promenad, det får igång din aptit. 


Ju mindre jag äter desto fortare går jag ner i vikt

Falskt 
Vid ett för litet energiintag går kroppen in på svält för att lagra allt som vi stoppar i oss, det i sin tur gör att vi går upp eller står stilla vikt.

Du blir dessutom trött och nedstämd av för lite mat och det kan resultera i att du äter mat med socker för att bli pigg snabbt och det är inte nyttigt för sin kropp 

 


Du ska äta ett rejält mål om dagen istället för flera mindre, speciellt om du gå ner i vikt

Falskt 
Vanligtvis inte, eftersom den mängden behöver vara riktigt stor för att täcka behovet av energi (kalorier) och näringsämnen. Om man äter hela sitt dagsbehov vid ett enda tillfälle per dag, betyder det istället att man går upp i vikt. Våra kroppar behöver en jämn tillförsel av energi för att orka hela dagen. Du ska äta frukost, lunch, middag och däremellan två mellanmål. Enkelt uttryckt tänk på att hålla igång förbränningen och en jämn blodsockernivå.

 

 

Kaffe ökar fettförbränningen

Sant 
Men inte i så stor mängd att det kan avläsas på badrums vågen. Kaffe innehåller också koffein som kan vara skadligt i stora mängder. En normal kopp kaffe innehåller 50-80 mg koffein. Ett intag av 50-200 mg koffein motverkar trötthet, medan en dos på 200-500 mg kan ge huvudvärk, nervositet och sömnbesvär.

Drick kaffe för att det är gott. Ska du bränna fett, ut och rör på dig och ät bättre. Dden minimala effekten kaffe/kofein ger på förbränningen är det inte värt att hålla koll på i cykler. Koffein gör att du i regel orkar mer och då kan du träna hårdare i vissa fall men för att verkligen förbränna ät bra med proteiner och kolhydrater och sedan kör du ett träningspass.

Dricker du mycket kaffe välj espresso som är snällare mot magen då det innehåller mindre syra och koffein för att bönorna har rostats vid en högre temperatur.

 


Trött

Vi har som sagt haft fyra riktigt bra dagar med fina vänner. Det har blivit mycket mat, mycket dricka, after skii, mycket skidåkning, skratt, badande i snön, lite bus och kortspel. Helt perfekt ! Vädret har varit ganska bra, lite kallt ibland. Därav min snygga outfit ;) . Nu myser jag med mina kära hundar.. Mysigt att få snosa på dom igen... Jag ska gå en sista promenad med hundarna, sen är det sängen som gäller !


Hemma !

Nu har vi precis kommit hem.. Vi har verkligen haft det jättebra. Nu är det jobbigaste kvar... Att packa upp, haha. Jag verkligen hatar det och väskorna kan få stå länge innan nått händer ;). Nu ska jag landa lite sen ska ni få se bilder.. Återkommer !


Ska pussa sönder dom !

Alltid när vi åker iväg saknar jag dom lika mycket. Förra året när vi reste iväg i tre månader var dom hos svärmor och svärfar. Gud vad jobbigt det var att lämna dom när man inte kan förklara att man snart kommer tillbaka. Men vilken glädje när vi kom hem !
Oavsett om vi lämnar dom i tre veckor, en vecka eller en helg så är det fortfarande jobbigt. Dom är verkligen våra små bebisar !
Oj vad vi ska pussas när vi kommer hem !

Myter om träning




Bara man motionerar spelar det ingen roll vad man äter.

Falskt
När man motionerar, så blir det viktigare vad man äter, att vi äter och bygger upp kroppen på ett bra sätt. Vem vill motionera och inte få ett bra resultat från sin insats? Träning och bra mat går hand i hand och tillsammans med god sömn, vätska, regelbundenhet och en trevlig och lugn tillvaro, så finns alla förutsättningar för att få en stark kropp.   

 



Ju längre träningspass desto bättre

Falskt
För mycket träning förhindrar framsteg. Vi måste se till vilken kondition vår kropp är i. Är vi vältränade och vana med träningspass på flera timmar i hög intensivt tempo, kan det vara bra för den personen, medan ett pass på en timma i låg intensivt tempo är max vad en annan klarar. Vi måste se till våra individuella förutsättningar. Det kan annars bli för mycket av goda.

 



Muskler växer när man tränar.

Falskt
Det är lätt att tro att musklerna växer när man tränar men det är när vi vilar och tar igen oss som musklerna repareras och återhämtar sig.

Källa:motionstipset.se

Saknar..

När jag kommer hemåt ska jag försöka att få fatt i denna lilla pojk. Nämligen min lillasysters ungskrutt. Det var riktigt länge sen vi busade nu och jag känner att det är dags. Men det har varit så mycket annat på sistone. Men det ska det bli ändring på. Han är en underbar liten sprallig sak, haha. Här är bilder från där han var hos oss sist. Sötnöt !
Han gillade att gömma sig i hundburen. Trodde aldrig han skulle få plats, men han slank in riktigt lätt ;)
Han gillar min sambo väldigt mycket. Och min sambo gillar honom väldigt mycket !
Dom är även världsbäst på att busa. Gud när dom två sätter igång. Man undrar vem som är unge och vem som är vuxen. Men det är mycket skratt och det blir man glad av ! Här kollar dom visst in om han har borstat tänderna ordentligt =D
Och avslutningsvis en bild på mig och lill skrutten.

Myter om träning

 

Jag kan gå ner exakt lika mycket som min kompis under samma period.

Falskt

Det tror du bara. Även om ni valt samma bantningsmetod fungerar det inte så att ni kommer att gå ner lika mycket på lika lång tid. alla människor är olika så jämför inte dig och din vikt med någon annan.


Det är svårt att förbränna fett.

Falskt
Vi förbränner fett hela tiden. Även om vi inte är fysiskt aktiva. Sen är det förstås så att vissa människor har större förbränning än andra och därför inte går upp i vikt lika lätt. Men självklart styr du också själv förbränningen genom det du stoppar i dig och genom hur mycket du rör dig.

 


Gymmet är enda lösningen.

Falskt
Du behöver inte ingen särskild utrustning för att hålla dig iform. Promenader, att gå i trappor eller en fotbollsmatch med barnen förbränner lika mycket som ett pass på gymmet. Dammsugning förbränner 7 kalorier per minut!

 


Smal = vältränad

Falskt
Smala personer som inte tränar kan mycket väl bära på en hel del osynligt fett och vara i betydligt sämre kondition än någon som är kraftig men tränar regelbundet. Vänd istället på steken, tjock=vältränad. Med detta menar vi att en överviktig person kan ha väldigt mycket muskler under sitt fett eftersom kroppen bär på mer vikt. En överviktig kropp kan vara stark och ha en hög BMR (basal omsättning), dock med högre fettprocent som döljer musklerna. En smal person behöver inte ha muskler på kroppen och kan istället ha en relativt hög fettprocent men ändå ge ett slankt intryck. 

 


Det är aldrig för sent att börja träna.

Sant
Kroppen och även själen behöver aktiveras. Därför är det bättre sent än aldrig. Träning är alltid bra, ju förr desto bättre. Känner du dig begränsad av din ålder eller rädd för att börja träna? Känn efter vad som kan passa dig och ta gärna hjälp av kunnig personal eller människor i din omgivning. Visst kan det kännas ovant till en start och även skapa problem med nya rutiner, men träningens positiva egenskaper ger dig motivation till att fortsätta etablera den nya vanan.

 



Konditionsträning är bättre för att komma i form än styrketräning.

Njaa....
För att förvandla/ ”skulptera” om sin kropp måste man träna med vikter men för att öka konditionen måste vi träna konditionsträning. Allsidig träning med inslag av båda träningsformerna är det som är lämpligast ur hälsosynpunkt.

 

Källa:Motionstipset.se

Myter om träning

Man måste träna minst 20 minuter för att förbränna fett.

Falskt
Du bränner fett hela tiden, även i total vila. Mängden fett du bränner beror dock på hur mycket energi du förbrukar och hur mycket fett dina fettceller hunnit frisätta. Frisättningen blir dock effektivare av träning och är som bäst efter ca 20 minuter.

 

 

Man måste träna minst fyra timmar i veckan för att få muskler.

Falskt
Det räcker med tre 30 minuters styrketräningspass i veckan för märkbara resultat. Egentligen ger all typ av träning muskler, även promenad.

 

 

Jag har grundkondition, så jag behöver inte träna.

Falskt
Kondition är en färskvara, som måste upprätthållas. För att behålla en god kondition krävs därför regelbunden träning, men det räcker faktiskt med ganska små ansträngningar.

 


Man förbränner mer när man springer än går i rask takt.

Sant
Din totala energiförbrukning är betydligt större när du springer än när du går. Löpning är dessutom en riktig konditionshöjare, vilket för att du förbränner mer i vila.

 


Mer muskler förbränner mer kalorier.

Sant
Ämnesomsättningen ökar med varje kilo muskelmassa du lägger på dig. Det i sin tur gör att det blir lite lättare att undvika att gå upp i fettvikt

Källa:motionstipset.se

Myter om träning

En halvtimme motion varje dag räcker för att må bättre.

Sant 
All motion är bra för hälsan och bara en halvtimmes aktivt tempo om dagen har bevisat positiva effekter. Lägg inte så mycket vikt vid hur länge du tränar, utan bestäm dig istället för att få till rörelse varje dag. Håll igång kroppen på ett enkelt sätt genom att ta trapporna, cykeln eller varför inte ta en promenad efter lunchen eller en joggingtur till bussen. 

 


Det går att gå ner 10 kilo på 10 dagar.

Sant
Det är fysiskt möjligt men är långt ifrån hälsosamt. Viktminskningen består då till största del av vatten, tömda tarmar och tappade muskler. När du sedan äter igen går du snabbt upp alla kilon du blivit av med och oftast några till.

 

 

Efter träning kan du trycka i dig vad som helst för kroppen bränner bort det direkt.

Falskt
Visserligen ökar förbränningen efter ett träningspass men det innebär inte att du kan äta en chokladkaka utan att det märks. Däremot är det alltid viktigt att äta direkt efter ett pass för att återställa blodsockerbalansen. Det du äter efter träningen är nästan lika viktigt som själva träningen, då din kropp behöver återhämtning och påfyllnad i form av näring från kolhydrater, proteiner, fett och vätska. Kolhydrater ger energin tillbaka och proteinerna hjälper till att bygga dina muskler. 

 


Man väger mer om man har kraftig benstomme.

Falskt
Det är tyvärr ingen giltig anledning att skylla på. Skelettet utgör ungefär 20 procent av kroppsvikten. Även om du är kraftigt byggd är det oftast inte det som orsakar övervikt eftersom vikten mellan en liten benstomme och en stor är mycket liten. Du kan se bredare ut om du har kraftig benstomme, om till exempel höfter och handleder. Kanske känner du dig tyngre bara för att du ser bredare ut men det kan även ge samma känsla om du är muskulös eller överviktig.  

 



Träning innan frukost förbränner mer fett.

Sant
Det är självklart bättre att ta en promenad på kvällen än ingen alls. Men du får bättre utdelning på morgonen före frukost. Det beror framför allt på att hormonbalansen styr in kroppen på fettförbränning på morgonen. Dessutom har du så lite blodsocker och alternativa bränslen i blodet, så kroppen blir tvungen att ta din energi från fettreserverna. Men man orkar mer om man äter innan än om du inte gör det, så det går ungefär jämt upp.

 

Källa:motionstipset.se

Väskan är packad...

Så nu sticker vi. Vi beger oss emot snö och skidåkning. Vi är ett gäng på 7 stycken som ska dela stuga och så är det 4 kompisar i stugan bredvid. Det lär blir livat, en hel del busigheter, mycket skidåkning, bastubad och lite fest. Underbar weekend helt enkelt !
image description
Jag vet inte hur internetuppkopplingen är men ska försöka att uppdatera så mycket som möjligt. Har även laddat med några tidsinställda också, bla tränings myter. Så fortsätt kika in !

Förberedelser !

Idag har jag varit på ett sjukt jobbigt box pass. Det var nog inte jobbigare än vanligt egentligen men jag är helt slut i mina armar så det blev fruktansvärt jobbigt. Vi orkade inte laga mat så det blev pizza till middag, dubbelinbakad kebabpizza. Vi brukar dela på den och i vanligt fall delar vi på hälften som blir kvar dan efter. Men idag var vi tvungna att äta lite extra. Glömde ta kort innan så nu får nöja er med efter bilden :D. Annars har vi mest packat och förberett inför morgon dagen, ska bli riktigt roligt !


3.5 h kvar...

Är hemma på lunch och har bara 3.5 h kvar att jobba innan jag tar lång helg. Såå skönt! Idag är fullt upp som vanligt. Måste handla, packa, plugga och ska träna ett box pass.. Det är mycket hela tiden, suck ! Jag har tryckt i mig rotgrönsaker och kalvfärsbiffar med tomatsås... Mums ! Nu njuter jag bara av vår fina gran. Känns inte som att det är julafton om typ 1 och 1/2 vecka. Men jag är glad att vi plockade fram allting så tidigt så man hinner njuta av det innan det ska plockas bort igen. Nu väntas bara att köpa sista julklapparna, baka julgodis och en rejäl stor städning. Sen är vi klara !


Myter om träning



Träning som inte gör ordentligt ont gör ingen nytta.

Falskt
All form av motion har en positiv effekt på hälsan och den behöver inte alls göra ont för att ge resultat, snarare tvärtom. Om du tränar kondition ska nivån kännas lätt ansträngande och styrketränar du, så ska det kännas jobbigt men inte outhärdligt. Om din träning gör ont, så är det med stor sannolikhet så att du övningen på fel sätt eller att du tar i för mycket. Minska skaderisken genom att lyssna på din kropp. Ordspråket " för att vara fin får man lida pin" är lika gammalt som det är dåligt. 

 


Är man naturligt smal behöver man inte träna

Falskt
Alla människor behöver träna/röra på sig – det är väldigt viktigt för att vi ska må bra! Genom att röra på sig regelbundet kan du förebygga sjukdomar, hålla dig pigg och fräsch, få minskad skaderisk och hålla pump och cirkulation igång. Det är betydligt bättre att vara rund och aktiv än smal och inaktiv. Tänk även på att en smal kropp kan behöva muskulatur för att ha skydd mot stötar m.m.

 


Träning är effektivt oavsett om du får träningsvärk eller ej.

Sant
Hur mycket träningsvärk vi får är helt individuellt och beror oftast på om kroppen är van vid just den övningen eller inte. Alltså är träningen precis lika effektiv även om du inte får träningsvärk. Träning av nya muskler eller nya träningssätt kan ge träningsvärk till en början, då musklen är ovan vid just denna rörelse. Minskad träningsvärk kan bero på en vältränad och smidig kropp. Tänk även på att stretcha kroppen ordentligt för att hjälpa musklernas reparation på traven. 

 



Om man svettas mycket tyder det på att man är otränad.

Falskt
Svetten har bland annat till uppgift att kyla ner kroppen och därför svettas du mer ju mer vältränad du är. Det är däremot individuellt hur mycket vi svettas och det går inte att jämföra två personers svettmängd på vem som är mest vältränad. När du svettas, så rensar du ut slagg och gifter från din kroppen, vilket alltså gör det bra att svettas. 

 


Gör du 100 situps om dagen blir du av med magen på nolltid.

Falskt
Det går inte att punktförbränna bort fett. Vill du minska fettmängden på magen krävs det att kroppens totala fettmängd minskar. Däremot får du fastare mage och starkare magmuskler av situps, vilket kan ge ett slankare intryck. Om du vill minska i fettvikt, så är daglig motion att rekommendera samt en träningsform som formar din kropp och utgår från just dina förutsättningar. Detta kan en personlig tränare hjälpa dig med!

 

 

Källa:Motionstipset.se


Lucia

Jag har ju glömt att önska glad lucia... Säger man så ? ;) har ni sett några tåg? Inte jag, inte en enda lucia har jag sett. Tråkigt men sant ! Träningen gick bra, jag blev trött och mamma blev trött.. Så vi är nöjda ;) . Det blev iallafall ca 30 min rygg, 20 min intervaller i backe på löpbandet och det hela avslutades med 100 armhävningar. As bra ! I morgon är det sista arbetsdagen för veckan, sen är det lång helg! Gud så skönt, vad jag ska njuta ! God natt :D


Mellanmål

Har precis kommit hem från jobbet. Åkte hemifrån 05.00 i morse och kom hem nu. Nu äter jag ett andra mellanmål den bär det av för lite träning. Mellanmålet idag blev två fincrisp och äpple... Ser det mycket ut? Det är både till mig och killen... Vi behöver fylla på med energi båda två för att orka efter en lång dag !


Myter om träning

 

Lätta vikter ger långa och slanka muskler, tunga vikter ger korta bulliga.

Falskt

En muskels utseende bestäms av arvsanlagen men kan påverkas genom att du bygger eller deffar, dvs; du kan göra muskeln mer slank, med hjälp av bland annat vikter. Ta hjälp av en personlig tränare, så att du får ett program som passar din insats, intention och kroppstyp.

 


Du får vältränade muskler med hjälp av bälten med elektriska impulser.

Falskt
Behandlingen kommer ursprungligen från sjukvården och har sedan tagits upp av företag som säljer träningsredskap. Det går att stimulera musklerna med elektriska impulser, men det är bara effektivt för de som till exempel har varit sängliggande med benbrott en längre tid och är väldigt försvagade i musklerna.

 


Om du smörjer in dig med en fettförbrännande kräm före träning får du bättre resultat.

Falskt
Den här typen av kräm är bara för marknadsföring. Krämen ger in värmande känsla, och myten säger att fett försvinner av värme, ungefär som smör i en stekpanna, men det fungerar inte så.

 


Alla kan inte få rutor på magen.

Falskt
Alla har redan rutor på magen. Det ytligaste raka magmuskulaturen är indelad i fyra segment på varje sida för att ge muskeln stöd och stadga. Det är dessa segment som gör att det liknar rutor under huden, men de syns inte om mängden underhudsfett är för stor. Situps ger fastare muskler runt magen och minskar risken för ryggont. En stark mag och rygg förbättrar din hållning markant.

 


Utfall tränar bort celluliter.

Falskt
Det finns inga enskilda träningsrörelser som tar bort celluliter, men all aktivitet är bra, liksom massage, peeling och torrborstning av huden, då dessa ökar cirkulationen i din kropp.

 

Källa:Motionstipset.se

Då var denna dag slut...

Ja nästan iallafall. Direkt efter jobbet drog jag och tränade med mamma. Det blev core, crosstrainern och lite mer mage. Sen blev det raka vägen hem och äta mat, kyckling gryta med nudlar. Nu står jag och gör kalvfärsbiffar i tomatsås och rotgrönsaker till det, mums. Det ska bli matlådor i morgon och till på onsdag, så skönt att ha det klart. Nu väntar duschen och sängen.. Jag ska upp riktigt tidigt i morgon så jag behöver all sömn jag kan få.


Thailand

Ville bara göra en hälsning till vår vänner har nyligen åkt till Thailand.
Hoppas ni har det bra och njut åt oss också !
Lånade den av dig Ena =) En bild från när vi var på Rihanna, eller skulle gå fast det blev inställt rättare sagt !

Ändrade planer

Jag skulle ha slutat tidigt idag och fixat med en massa saker. Bl.a. Handla dricka till helgen, gått på stan, fixat hemma, packat, tvättat och tränat. Men istället blev det ändrade planer och jag var tvungen att jobba heldag idag istället. Typiskt ! Men ska försöka hinna med så mycket som möjligt idag iallafall.. Vad gör ni denna måndag?


Myter om träning

Dina bröst kan försvinna om du tränar bröstmusklerna i vissa maskiner.

Falskt
Brösten kan bli mindre av träning när mängden underhudsfett minskar. Bröstens naturliga storlek bestäms av generna.

 

Vi kan punktfettförbränna fett på en viss kroppsdel genom punkt träning.

Falskt
Detta utnyttjas tyvärr av oseriösa försäljare av hemtränings redskap.
Punktförbränning av fett fungerar inte. Magen minskas med hjälp av träning när underhudsfettet minskar, om det är där du lagrat en del av överskottsfettet.

 

Om du andas fel när du gör situps kan du få tjockare mage.

Falskt
Detta är inte relevant för motionärer. När du tränar magen ska du dra in naveln mot ryggraden för mer kontakt med magmusklerna och bättre utförda situps. Ingen form av träning gör dig tjock, även om övningarna skulle utöras felaktigt. Självklart blir övningen mer effektiv om du gör den korrekt och risk för skada minskar markant.  


Muskler omvandlas till fett ifall du slutar träna.

Falskt
Den som tränar mycket kan äta mer utan att gå upp i vikt. Effekten sitter i ett litet tag, även om träningen avbryts men rätt snart får matintaget minskas om inte överskott ska lagras till fett. Muskler som inte används minskar i styrka och storlek. Slutresultatet kan alltså ge ett intryck av att musklerna förvandlats till fett, men detta är omöjligt eftersom det rör sig om två helt olika typer av vävnader.

 

Om du inte tränar i minst 45 minuter så ger det ingen effekt.

Falskt
All träning och aktivitet är bra för hälsan och kaloriförbränningen. Ingen träning är bortkastad och faktum är att många struntar i att träna om de endast har en kvart eller tjugo minuter till övers. Den bästa träningen är den som blir av och flera små tillfällen blir en bra träning i slutändan. När du rör på dig så kommer kroppens blodcirkulation igång, du andas och rensar lungorna, rörelsen sätter igång dina endorfiner, du mår bättre och blir piggare.


Källa: Motionstipset.se

Lugn helg

Det har varit en riktigt lugn och skön helg. Det behövs eftersom på torsdag åker vi ett stort gäng till fjällen och jag känner på mig stukat behöver alla batterier laddade ;) . Söndagskvällen har gått åt till att ha varit på "möte" hos en av killarna som ska med på torsdag. Vi bestämde lite angående bil, mat osv. Sen god mat hos svärmor och nu sitter vi i soffan med chips och läsk. Vi äter dessa goda ungsbakade. Självklart har vi en varsin skål så att vi ska kunna hålla sams =D hoppas ni har haft en bra helg !


Hemma träning...

Gott folk. Hemma träning är inte att förakta. Det behöver inte vara länge. En halvtimma räcker, en kvart är bättre än ingenting. Alla ni som inte orkar ge er iväg, kör en stund hemma framför tvn. Ni som har barn och inte kan lämna hemmet om de sover osv, Kör hemma en stund =D Alla kan... Peppa och puscha dig själv. Växla hemmaträning med en skön långpromenad, ta med en kompis, barnvagn eller mannen. Men gå så att du blir svettig. Heja Heja !

Här kommer tre enkla övningar att göra hemma:

Armhävningar
Detta är en av den vanligaste tränings övningarna som finns. Armhävningar är en effektiv övning för överkroppen. Det finns olika varianter av armhävningar. Armhävningarna kan göras genom att placera benen på en högre och stabil plattform, vanliga armhävningar görs på ett plant golv. Armhävningar är lätta att göra och du behöver inte någon särskild utrustning. Din kropp är nog.

 

 

Knäböj

Det finns olika typer av knäböj som du kan inkludera i din tränings rutin hemma. Det finns knäböj med hantlar. Du kan göra knäböj genom att hålla i en kort vägg och du kan göra det med händerna på huvudet. Ca 10 till 15 reps är bra under en session. Knäböj är bra övningar för benen.

 

 

Mag övningar
Det finns flera bra övningar för magen. Dessa kan göras enkelt eftersom de flesta mag övningar inte behöver någon utrustning. Den vanligaste övningen är situps där du ligger på rygg med böjda knän dina fötter på golvet. Händerna på bröstet, höj överkroppen så du lyfter skuldrorna från golvet. återgå till startposition och upprepa ca 10 gånger.

 

 




Länge sen...

Satt och tittade på lite bilder och såg dessa på mig och broder. Det var i slutet av sommaren och han skulle åka "hem". Han pluggar nämligen sen ett par år tillbaka i Taiwan. Då var sista gången jag såg honom på ett år. Tiden går så fort och det är alltid lika kul när han kommer hem. Dock hann vi inte riktigt ses så mycket denna sommar tyvärr, får bli ändring till nästa.
Men jag kom och tänka på att det var länge sen jag pratade med hann nu. Måste ta och se om vi kan skype nån dag!
Jag hoppas också på att jag och killen ska kunna åka ner till honom. Inget bestämt men skulle hemskt gärna vilja åka ner och se hur han har det och träffa hans tjej. Hoppas hoppas vi kan det !
Vi fjantar oss som vanligt =)


Två flugor i en smäll..

image description
Nu tar jag med mig mina ögonstenar och går på lång promenad. Vi passar på att gå förbi killens jobb och handlar lite mat där innan vi åker med han hem. Perfekt att ha ett mål att gå till... Bli mycket lättare att man fullföljer då. Om man bestämmer sig för att gå en lång promenad annars så kan det lätt bli så att den blir kortare än man har tänkt sig när man väl är ute. Så ha ett mål och bestäm dig och gå dit !

Nu kör vi...

Nu tänkte jag hjälpa er lite att slå hål på myter och att slippa luras..
Första veckan kör vi myter om träning och veckan efter blir det myter om mat.
Missa inte det, jag kommer förmiddag att lägga in nya myter. Så fortsätt att kika in =)
image description

Åhh

'

Såg precis att denna film visas på tvn. Jag har missat början men ska se resten nu. Det var så länge sen jag såg den, jag gråter varje gång. Älskar denna film !
Gillar ni den?

Mys kväll

Jag och hundarna myser för fullt här hemma. Har kollat på Så mycket bättre. Fixat en massa i datan, läst bloggar och ätit godis. Jätte skönt. Dock börjar jag bli lite rastlös nu. Blir alltid det när jag inte har tränat och sen bara sitter hemma på kvällen. Ångrar nu att jag inte var och tränade men hade ju ont i huvudet så fanns ju inget att göra. Ska nog köra några övningar såhär på kvällskvisten.
Nu ska jag kika vidare på tv och vänta på att killen ska ringa och vill bli hämtat. 
Haha just det måste berätta en rolig grej. Jag skulle skriva avsluta ett sms till killen och skriva Älskar dig. Då råkade jag skriva in en bokstav extra, när jag skulle ta bort den måste det blivit nått att jag kom emot en till. Och sen när jag skulle ta bort dom tröck jag helt plötsligt på skicka. Jag såg då när det redan var försent att det hade lyckats bli Älskar dig Pär. Hahahaha, han heter så långt ifrån Pär man kan komma. Haha, så jag var tvungen att ringa upp och förklara men han hade inte ens reflekterat över att det stod Pär ? Haha, jag vet inte vad som är värst, jag som "skriver" fel namn eller han som inte ens reflekterar över att det står ett annat namn =D
Avslutningsvis får ni några bilder på mina små pärlor. Världens finaste och vackraste hundar.
Som jag älskar dom !


Visste du att...

För fettförbränning, ät efter träningen, inte före

Spara mackan till efter träningenDet mesta av näringen du stoppar i dig närmaste timman efter träningen går direkt till musklerna. Kroppen behöver detta för att musklerna ska kunna återhämta sig och fortsätta förbränna fett. Äter du inte inom 30 minuter efter träningen så blir resultatet att du förbränner mindre fett.


Snyggaste killen !

Jag har varit hemma och degat hela dagen. Jag har haft ont i huvudet och har därför tagit det väldigt lugnt med min rädsla för att få migrän. Jag har det inte så ofta men när det väl kommer är det ett helvete, så jag är väldigt försiktig när jag får huvudvärk. Jag ska tillbringa kvällen i lugn och ro hemma i soffan. Såå skönt. Killen har jag precis skickat iväg, han ska på julbord med jobbet idag. Hoppas dom får roligt. Världens finaste och snyggaste killen är han. Se bara vad snygg han är ikväll ;)


Myter och tankar....

Tjock av att äta på kvällen:
Kalorier är kalorier - oavsett när på dygnet man stoppar i sig dem.Däremot är det inte så hälsosamt att sitta framför tv:n och småäta varenda kväll.
Vitt kött är magrare än vitt kött:
Bantare väljer ofta kyckling för att det är magrare, men en bit fint rött kött kan faktiskt vara ett smalare alternativ.
Vita grönskar innehåller inga näringsämnen:
Man säger ofta att färgglada grönsaker är nyttigast - och att de bleka inte är lika viktiga. Men den regeln har åtminstone två undantag: vitkål och blomkål. De innehåller båda en lång rad av vitaminer, mineraler och andra näringsämnen.
Du går ner i vikt att lättprodukter:
Matvaror med mindre fett kompenserar ofta genom att innehålla mer socker och syntetiska sötningsmedel - och blir rena kalorifällorna. Det gäller inte minst ”nyttiga” hälsobars, yoghurtar och färdigmat. Då är det bättre att välja det fetare alternativet men äta mindre. Du blir då också mätt fortare av mindre mat.
Man går ner i vikt av att äta lite men ofta:
Det här är hälsotrenden nummer ett just nu - men stämmer det? En studie har gjort där jämförde hon viktnedgången hos två grupper: en som åt tre större mål om dagen och en som åt sex mindre mål. De gick ner lika mycket, men de som åt sex mål gick upp i vikt snabbare efteråt.
Billig mat

Helg !

Äntligen helg ;) Skönt. Slutade tidigt idag och tänkte därför passa på att ge mig iväg och köra ett ordentligt pass på gymmet. Det jobbiga är bara att jag måste gå i regnet först, mindre skönt. Men det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder.. Haha. Inviger ni också helgen med träning? Jaja nu sticker jag.. Heja mig !! Och dig !!


Shopping

Har tillbringat hela kvällen på stan. De hade kvällsöppet till kl 21.00 idag så vi var och glodde lite. Det var mycket rea och självklart passade jag på ;D . Det blev en hel del. Vill ni se vad?


Resultatet

Detta är färdiga resultatet från igår. "kokosbollarna" blev sådär. De kommer försvinna ändå för killen trycket i sig dom. Undra om det finns några kvar när jag kommer hem. Men lussebullarna blev riktigt riktigt goda. Mums! Det ska göras fler ggr, synd bara att det tar sån tid med jäsning och allt :D . Men måste ju göra mer om det ska räcka till jul. Om jag inte gömmer en påse eller två längst in i frysen så inte killen hittar dom, är är nämligen en riktig godisråtta :D. Näst på tur står mer julgodis och pepparkakshus !


Bollar och bullar

"Träffen" idag blev inställd. Ingen ville följa med mig på box idag och tristessen föll över mig. Jag bestämde mig för att baka. Är inte riktigt klar än, hua vilken lång tid det tar. Det blev iallafall lussebullar och kokosbollar. Inte "riktiga" kokosbollar utan en specialare. Ska visa färdiga resultatet sen.


Precis hemkommen

Har precis kommit hem från jobbet. Har svirat om och ska springa ut med hundarna en snabbis. Sen ska jag bege mig och träffa två tjejkompisar. Mycket trevligt !


Hemma

Denna dag har gått i ett. Först jobb och plugg. Sen stack jag och killen till gymmet en sväng. Det blev att köra ben och lite kondition. Skönt ! Efter det stack vi till ett par kompisar. Där väntades en hög med folk och julbord. Mums! Jättefint hade dom gjort. Vi gick inte därifrån tomhänta heller, vi fick paket ;D Ska visa i morgon vad vi fick. Tack snälla ni ! Nu har vi satt oss i soffan och sängen väntar inom närmaste halvtimmen för i morgon är det jobb som vanligt. God natt !


Vart är snön?

Nästa vecka är det tänkt att vi ska åka till fjällen. Men det ser inte så bra ut. Det finns ju ingen snö så backarna är ju inte öppna ! Är inte det typiskt? Vi har dragit ihop ett gäng kompisar och bokat stuga. Sen finns det ingen snö?! Jag hoppas verkligen att det kommer så vi kan ge oss ut i backarna. Har ju köpt nya fina kläder och vi ville använda våra nya skidor. Typiskt ! Annars får vi väl rulla tummarna och gå till badhuset, haha. Jag håller tummarna för att det kommer, gör det ni också ;) . Här kommer bilder från när vi var i Kisa och åkte förra året. Det var en helt underbar dag.. Mera sånt !


Slut som artist

Spinningen var riktigt jobbig men det gick bra. Gick ut hårt och blev helt slut, precis som det ska vara ;) . Efter det blev det promenad med killen, killen brorsa och hundarna. Mysigt i den första snön !
Alla ni som vill träna men inte " orkar ". Här kommer några tips: gå direkt när du kommer hem- sätt dig inte i soffan utan klä på dig direkt och gå, bestäm dig och gör det bara, känn inte efter, tänk på vad skönt det kommer vara efteråt, se det som ett möte- du avbokar inte bara för att du känner dig lite trött.. Jag är också trött när jag kommer från jobbet men det är bara ta tag i sig själv och ge sig iväg. Jag gör det ju för min skull. För att jag ska må bättre, bli piggare och gladare. Så skippa undanflykter och ge er iväg !


Spinning

Nu sticker jag och killen till gymmet. Jag ska köra spinning och killen ska träna på gymmet med vikter. Jag är väldigt trött, kanske köper mig en energidryck. Vi får se. Men jäklar vad jag ska cykla idag. Jag är taggad. Jag är även inställd på att det kommer bli jobbigt, det är det ju alltid men nu var det väääldigt länge sen jag körde spinning. Så jag räknar med extra jobbigt. Men det är bara att fälla ut hornen och trampa ;).


Måndag

Första dagen på en ny vecka, skönt ! Gjorde prov igår och det gick sådär.. Tyvärr ;( . Men så är det ibland, det var riktigt riktigt svårt. Dagen består av arbete och sen har jag bokat in mig på spinning på eftermiddagen. Det var riktigt länge sen så det ska bli kul. Efter det blir det lång promenad med vovvarna. Innan natta ska jag hinna med kvällsmat och städa hemma. Känns som det är ganska fullt denna dag också !


Ny vecka

I morgon är en ny vecka. De bara springer iväg, jag hinner inte med allt jag vill och det är fullt upp hela tiden. Nästa vecka består av: Heltidsjobb, vi ska på "julfirande" och säga hej då till våra fina vänner som åker till Thailand, träffa min syster, plugga till prov och två inlämnings uppgifter, träna, har massor att fixa hemma, gå till veterinären IGEN men både Milton och Nelly, lägga ut saker på blocket och tradera, promenader, baka, boxas ;) osv. Det är verkligen fullt upp och jag vet inte hur jag ska hinna med allting. Men nu ska jag gå och lägga mig. Titta vilken mysig liten "skylt" jag köpte för typ en 20- lapp på Ullared. Tycker den är jättesöt och den pryder vår hall just nu !


Fining !

Denna fina väska införskaffade jag mig igår. Har velat haft en lite mer "fin" väska. Var lite osäker och velade ett tag, men nu är jag mycket nöjd. Kommer användas flitigt !


Jul i vårt hus

Idag väckte killen mig med att han hade plockat upp alla julsaker och julgranen ;) I vanliga fall brukar vi inte ta upp den såhär tidigt. Men eftersom
vi var utomlands förra året och eftersom vi ville hinna njuta av den så mycket som möjligt så är den nu uppe. Det blev mycket mycket fint. Det enda som behövs nu är att städa massor. Men det kommer det också. Nästa vecka när jag har lite mindre att göra så ska det bli ordentligt med träning och så ska ni få massor av träningstips. Nu är det plugga som gäller och sen ska jag visa er lite av grejerna vi köpte. Kika in senare !


Dåligt...

Dålig uppdatering av mig i helgen. Det har verkligen varit fullt upp... Idag har vi spenderat hela dagen på Ullared. Jag försökte blogga under dagen men det gick inte.. Det blev iallafall en hel del inhandlat. Vi bytte några tusenlappar mot många påsar med mycket bra grejer i. Några riktigt bra kap har vi gjort. Ska självklart visa så kika in i morgon !


Tidigt

Ingen rast ingen ro. Ingen sovmorgon efter en utekväll här inte. Matsäcken är packad och nu sticker vi !


Fullt upp

Ber om ursäkt men det har varit fullt upp idag. Nu är jag på julbord med jobbet ! Uppdaterar i morgon !


Mycket...

Mycket att läsa. Har en hel del som ska vara klart, inläsningar och prov på söndag ! Just det jag klarade förra tenta, jag är jätteglad. Hoppas bara jag ska klara denna också. Annars har jag hängt lite på stan idag, ätit mat hos svärmor och degat lite hemma. Men mesta delen av tiden går åt till att plugga. Dags att fortsätta innan det är dags att hoppa i säng !


Var inte så hård mot dig själv

Löpningen blev väl sådär. Tog mig runt och körde intervaller i backarna. Det är jobbigt att jag inte orkar lika mycket som förut eller att jag inte tror att jag orkar och ger upp alldeles för lätt. Men det är bara köra på, snart är jag där igen. Snart tar jag den där milen igen ;). Jag lägger inte så mycket press på mig själv, okej lite är bra, att puscha och stötta sig själv. Men inte att tvinga sig själv, jämföra sig med andra eller att ge upp. För det blir lätt så att man jämför sig med andra alldeles för mycket. Man ser på dom som är ute och springer och tänker att jag orkar inte ens en meter. Man ger upp innan man ens har börjat. Sluta jämföra dig med andra. Alla har varit där du är. Alla börjar från botten och jobbar sig uppåt. Om du orkar springa i 5 min så är väl det bättre än inga? Nästa gång kanske målet blir 10 min och efter det 15 min osv. Hitta nya mål och utmana dig själv ! Sätt inte för höga krav, och har du ett högt krav så sätt upp små delmål då blir det lättare. Det kommer gå upp och ner, även om du orkat springa 15 min ena dan är det inte säkert du orkar nästa. Det är så mycket som spelar in sömn, mat, ork, psykiskt osv. Vissa dagar går det skit, så är det bara. Det spelar ingen roll, det som spelar roll är att du inte ger upp och att du inte slutar. Utan ladda om och ge dig ut en annan dag istället. Var inte så hård mot dig själv!


Inställning

Jag känner mig trött och seg och vill helst av allt bara trycka ner min stjärt i soffan och sitta där. Men idag fick jag ta mig själv i kragen och tala om att jag inte vill bli nån soffpotatis. Att jag mår bra av att röra på mig och att jag behöver det. Ibland är det bara så att man måste ge sig själv en ordentlig spark i baken. Det gör jag nu. Vi får se hur det går, spelar ingen roll det viktiga är att jag tar mig ut. Ska ta på
mig lite mer kläder sen ut och springa.. Nu kör vi !!!


God morgon !

Jag ska precis åka till jobbet. Hade hellre legat kvar i sängen men så är det i livet. Har bara kort dag idag vilket är väldigt skönt. Kylen gapade tomt men skrapade ändå ihop lite. Dags att handla idag alltså ;) . Nej nu måste jag åka. Ville bara säga God morgon och önska er en trevlig dag !


RSS 2.0