Veckans favorit i ipoden !


Testa nya saker

Igår var vi ju och spelade tennis. Vill uppmana er att våga testa nya saker. Jag visste att jag skulle vara sämst redan innan eftersom att alla jag spelade med har spelat förut och det har inte jag. I början gick det sådär men sen när jag kommit in i det gick det bättre. Jag tycket både badminton och tennis är skit kul att utöva ibland. Jag älskar att variera min träning och testa nya saker. Det blir mycket lättare att hitta motivationen och glädjen i träning då. Här kommer bilder på mig i action ;)


Ut i friska luften

Nu tar jag med mig min sambo och vovve ut på långpromenad. Det ska bli riktigt skönt, älskar att gå i mörkret hand i hand med min fina kille !


Ny vecka

Ännu en ny vecka och snart är vi inne i November. det går så fort. Denna vecka skulle bli en bra vecka, Rihanna och övernattning i Sthlm. Tyvärr har det hänt tråkigheter så det har varit en tuff natt och vi kan bara hoppas att det löser sig till det bästa. Så jag ska krypa ner och försöka sova nån timma nu. Är precis hemkommen från jobbet och har sovit en timma i natt bara. Vi tänker på dig !
image description

Gott

Tennisen gick sådär. Jag var världelös i början men tog igen mig mot slutet lite. Vi har precis kommit hem från sambons mamma, där fick vi jätte god mat som vanligt. Jag har även varit i affären och handlat lite ( läs mycket ) godis. Jag köper en stor påse, sen delar jag och killen upp den i två skålar. Men vi häller inte bara på måfå, nej här delas EXAKT lika, med färg och allt, haha. Vi kan nämligen inte dela skål för killen äter upp allt och jag hinner inte få nånting. Så för husfridens skull så delar vi upp det :)


Jag är korkad

Jag har tjatat om att ställa om klockan i flera dagar. Med förvirring efter Ica reklamen så lurade jag min sambo att han skulle ställa fram klockan och inte dra tillbaka den. Så han gick upp en timma förtidigt. Han var inte jätteglad, haha. Sen är det förvirrande att endel klockor stället om sig själv endel inte, samma med mobiler. Vi ska ju iväg och spela tennis, då bestämde jag med sambon att ses utanför våra kompisar kl 15.00( vi ska värma upp med födelsedagastårta, haha). Jag tror att jag går dit 15.00 men klockan är ju bara 14.00. När han inte kommer ringer jag och ringer, men han kunde ju inte svara. Sen efter tjugo minuter så ringer han upp och jag har insett mitt misstag. Jag är såå korkad !


Tennis

Igår kväll känd jag att huvudvärken började komma. Jag vaknade i morse av huvudvärken då tog jag en alvedon och somnade om. Men när jag sedan vaknade så är den där förbannade huvudvärken fortfarande kvar. Jag har inte huvudvärk så ofta men ibland kommer den, och då oftast på helgerna för att man slappnar av så mycket. Jag har även migrän, inte alls ofta, några ggr om året men jag är fruktansvärt rädd att den ska komma varje gång jag börjar känna huvudvärken komma.
Så jag tog mig ut i friska luften en sväng med hundarna, har ätit lite och har ju bäddat ner mig i soffan.
Jag börjar känna mig bättre och ska vila upp mig för på eftermiddagen har vi bestämt att spela tennis med några kompisar. Jag och min sambo är sämst och ska spela mot värsta proffsen så vi redan innan att vi kommer att förlora men det ska bli kul ändå och vi ska kämpa in i det sista :)

Dagens hälsa/träningstips

Jag tror jag har sagt det förut men idag vill jag trycka på att sluta jämföra sig med andra. Det blir lätt så när man ser andra som är ute och springer, lyfter tunga vikter eller tränar 10 pass i veckan. Det kan lätt bli så att man blir så fokuserad på andra att man inte ens orkar börja själv. Man tänker att jag orkar inte träna 10 pass i veckan eller jag orkar iallafall inte springa en mil så då lägger man ner innan man ens börjat. Men tänk på att alla har varit där du är någon gång, och man måste testa och försöka för att någon gång bli bättre. Men jämför dig bara med dog själv för det kommer alltid finnas nån som är bättre. Jag vill även tillägga att det gäller utanför träningen också. Du kan aldrig bli lycklig om du fokuserar på andra hela tiden. Det är bra att ha mål och drömmar men fokusera bara på dig själv. Var glad och positiv för vad du har. Bara för att någon är rikare än du betyder det inte att han/hon är lycklig. Då är det kanske bättre att vara lycklig med lite mindre pengar. Eller? Det hade jag iallafall. Det jag vill säga är att jämför dig inte med andra, var positiv, uppskatta det du har och ta hand om dem du bryr dig om. Bli bättre för din egen skull och hitta mål att klara. Våga testa, det värsta som kan hända är att det tar längre tid eller att du får hitta nya vägar för allting går om man vill !


Lugn kväll

Det har varit en lugn dag och kväll, vilket har varit väldigt skönt. Egentligen var tanken att jag och en tjejkompis skulle gå ut, men vi fick skjuta på det någon eller några helger. Men det gör inget, för dagen och kvällen hat varit jättebra. Träningen blev väl sådär förut kan man väl säga. Hade inte alls någon lust att träna när jag kom till gymmet, så det blev en snabbis bara. Ibland går det bra ibland inte, men så är det !


Sköna lördag !

Det har varit dåligt med träning denna vecka. Så nu tar jag och sticker till gymmet efter det så blir det en långpromenad med mina små vovvsingar. Sen väntar storstädning och slapp i soffan. Vad kvällen bjuder på återstår att se. Älskar helger !


Hemma övningar –Ben

Det finns alltid dagar när man inte orkar/hinner eller vill gå till gymmet, då brukar jag försöka göra några ”enkla” men effektiva övningar. Tänkte börja med att skriva om ben träningen eftersom den är roligast och jobbigast :).
När jag tränar benen gör jag alltid mellan 10 -18 repetitioner för att få ut allt ur mina muskler. 

1. Utfall är kanske min favoritövning och finns alltid med i mina ben pass. Ta ett stort steg framåt med rak rygg, skjut dig sedan tillbaka till ursprungsposition. Det går att använda vikter och utfall tar på fram och baksida lår.

2. Knäböj. Stå rakt, böj benen till nästan 90 graders och försök vara rak i rygg och bröst. Även här jobbar flera olika benmuskler och stjärten. 

3. Grodböj =). Likar lite som knäböj skillnaden är att du vinklar fötterna till ett L, denna övning tar väldigt bra på låren, rumpan, men framför allt på innersida lår. Känns garanterat dagen efter. 

4. Vadpress. Jätte enkel övning som formar vaderna och framhäver musklerna. Denna kan man göra lite över allt i hissen, medan man laggar mat, i kön osv. Stå rakt lyft upp dig på tårna sedan sakta tillbaka. Variera med att ha fötterna vinklade inåt, utåt eller rakt beroende på vilken del av vadmusklerna övningen ska ta på. 


Detta är några enkla övningar som fungerar att göra hemma eller på gymmet med vikter till. Gör ca 3-4 gånger per övning, ungefär 12 repetitioner och ni lär garanterat känna det dagen efter.

Blir en dag sen..

Jag har tillbringat kvällen framför idol och med lite internet shopping ;) Jag har beställt ett paket löshår till från www.rapunzel.se , jag vill fylla ut håret lite speciellt framme vid luggen. Ett par skor, ett par skor till sambon och en klänning till mig blev också hemklickade. De här fina skorna blir mina om några dagar :)

Hemma övningarna för ben träning, kommer imorgon istället med bilder. Puss


Det värmer..

Postat av Linda..
Hej! Ville bara säga att jag gillar din blogg! Den har precis allt, tips, recept, foton, vardagliga saker, träning mm. Fortsätt som du gör! I like!!! Ha en härlig helg. Kram från Skåne
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Jag ville egentligen bara uppmärksamma och tacka för alla fina kommentarer. Speciellt den ovanför, den gjorde verkligen hela min vecka. Jag blir så otroligt stolt över att det finns människor som Linda ovan som enbart skickar ett meddelande för att berömma och uppmuntra. Tänk om fler människor kunde uppmuntra folk runt omkring än istället för att trycka ner. Bara en liten kommentar gör så mycket.
Tack Linda !

Nytt

I påsen från Intersport låg dessa fina skor. Väldigt sköna och riktigt snygga. Ett tips till alla som behöver träningskor, kostar endast 499 kr vilket är halva priset. Jag köpte även med mig ett par till sambons mamma, så hon och jag kan glida runt i dem tillsammans ;) Mycket nöjd är jag !


Bästa känslan !

Jag älskar när man känner sig trött och seg men bestämmer sig för att gå och träna ändå. Oftast brukar det gå så bra då för att man förväntar sig ingenting. Idag hade jag kunnat tränat precis hur länge son helst. Såå kul är det när man har den känslan. Det blev 5 min på trappmaskinen, 30 min på crosstrainern och 40 min på löpbandet. På löpbandet körde jag lite blandat. Jag gick, gick i backe, sprang i backe och sprang fort på lite planare osv varierade mig en massor och det ger bäst resultat. Underbart ! Nu är jag helt slut och väldigt svettig haha. Nu ska jag fylla på kroppen med mat och vätska och sen vila mig i soffan.


Orkar inte..

Jag har precis vaknat efter att ha legat och sovit. Skulle gärna fortsätta ligga framför tvn. Men nu tar jag tag i mig själv och beger mig till gymmet. Egentligen orkar jag verkligen inte men jag har lovat mig själv att jag ska träna idag. Kanske blir jätte lugnt och väldigt kort, men jag ska dit iallafall. Jag ska pigga upp mig själv med en celsius. Nu kör vi !


Helg !

Idag var det kort dag på jobbet. Jag var och uträttade ett ärende och hittade nått på vägen att shoppa. Vad det är visar jag senare. Jag har precis tryckt i
mig en matlåda också. Det är så skönt att ha hemma så mat slipper komma hem och börja laga mat. Det är också lättare att man tar nått sött då just bara för att man är hungrig och det är ju onödigt. För mat ska man ju äta när man är hungrig. Idag väntar hårdträning, vad har jag inte bestämt än. Det står mellan gymmet, löpning eller spinning. Vi får se vad jag bestämmer mig för. Sen blir det en lugn kväll med mys i soffan.


Min kväll i bilder

Ikväll blev vi bortbjudna till våra fina vänner. Vi fick mat, god efterrätt och massa godis. Det blev film och en massa prat som vanligt när vi träffas. Vi ska alltid disskutera saker, vilket är jättekul =) En mycket trevlig kväll helt enkelt. Nu är klockan mycket så nu väntar sängen, här får ni lite bilder från kvällen.
Kika in i morgon, då ska jag lägga upp lite tips på olika träningsövningar som du kan göra i hemmet.. Sov Gott !

Dagens hälsa/träningstips

Man behöver inte köpa dyra gymkort eller gå på pass. Skapa ditt eget tränings schema. Ta promenader, jogga eller gör övningar hemma. Ta en kvart framför tvn och gör egna övningar ex armhävningar, benböj, utfall eller plankan. Hitta på egna övningar. Det behöver inte ta lång tid och du behöver inte ge dig iväg. Då har du inget att skylla på. Du är hemma, kan titta på ditt favorit program och ta hand om barnen. Eller vad anledningen nu kan vara.. Kör hårt !


Frukost i bilen?

Ja ibland blir det så när man inte hinner äta. För alternativet är inte att inte äta nått. Så det får bli halva frukosten i bilen, ägg och knäcke macka. Sen tar jag andra halvan på jobbet, macka och te. Frukost är ett måste !


Maat

Middagen ligger i magen, det blev lasange och vitkålssallad. Från början hade jag tänkt göra köttfärssås. Men det fanns inte så mycket pasta så det fick bli tre lådor köttfärssås och makaroner. Resten gjorde jag lasange av. Jag slängde ihop lite på måfå. Totalt blev det sju matlådor och det är perfekt att ha de närmaste dagarna så man slipper stå vid spisen hela tiden ;)

 

Dagens recept lyder:


500 g köttfärs

champinjoner

grön paprika

vitlök

tomatsås

matlagningsgrädde

massa kryddor, peppar, ingefära, salladskryddor, grillkrydda och soja.


Stek köttfärs, champinjoner och paprikan tills köttfärsen är genomstekt. Blanda sen i tomatsås, grädde och alla kryddor. Låt sedan det stå och småkoka tills den har tjocknat lite. Varva sedan med lasange plattor i en lagom stor ungsform. Stö på ost och låt den sen stå i ugnen i ca 40 min på 200 grader. Känn med gaffel vart eftersom, när lasange plattorna blivit mjuka är den klar. Servera gärna med sallad.


 


Höstpromenader....

Igår var vi ute och gick en mysig kvällspromenad. Det blev väldigt mörkt väldigt fort men vi hann med att ta lite bilder iallafall och här är några av dom. Älskar hösten med alla färger och det gäller att passa på så länge alla fina färger finns ute. Jag ska passa på i helgen också och ge mig ut för att fota lite mera.

Helt slut

Precis hemkommen. Är helt slut, riktigt jobbigt var det idag. Men älskar känslan när svetten rinner och att jag inte ens orkar lyfta armarna för att jag är så trött.. Bästa ;D Våga ta ut er ni också, det är så fruktansvärt skön känsla efteråt. För att inte tala om maten vad gott den smakar och alla ni som har problem att sova, träna. Lovar att ni kommer sova bättre !


Snabbis

Jag kon precis innanför dörren efter en lång dag på jobbet. Det blir att byta om och få i sig ett andra mellanmål.
Mamma hämtar strax upp mig och vi ska åka iväg på ett box pass. Det är så fruktansvärt kul, prova det ni som inte gjort det. Man får ur sig alla aggresioner också, perfekt haha. När jag kommer hemåt så blir det matlagning och förberedelser för matlådor till i morgon. Jag har även massor av bilder som jag och min sambo fotade igår på promenaden, vill ni se ?


Morgon träning

Det blev ett bröst pass. Inte världens bästa. Jag var/är som sagt sjukt trött. Sen mådde min kille illa så vi gick hemåt tidigare, men 45 min blev det iallafall. Det spelar egentligen ingen roll, allt är bättre än inget. Nu väntar arbete och ikväll är det box. Önskar egentligen bara en sak idag, att få sova.. Kan knappt hålla ögonen öppna, fy vad jobbigt det är. Nej nu måste jag sticka, ha en bra dag. !


Gym!

Idag är jag extremt trött och skulle helst av allt vilja ligga kvar i sängen. Min kille tvingade upp mig så nu kör vi, en timma på gymmet !


Bygger om..

Ville bara säga att om min sida ser konstig ut så håller jag på bygga om den. Den kommer att bli super fin !


Tisdag

Idag är det tisdag men det känns som torsdag. Denna vecka har redan känts väldigt lång, suck. Dagen har tillbringats på jobbet och efter det en lång promenad med sambon och hundarna. Vi tog med kameran och knäppte lite bilder ;). Så denna vecka och helg har varit lugn på träning. Har inte tränat sen i torsdags och det är länge för att vara mig, haha. Men i
morgon är det dags för box, då är det hårdkörning. Känner att min kropp behöver få ur sig väldigt mycket energi.


Dagens hälsa / träningstips

Ät på små tallrikar, man äter automatiskt mindre då. Ta mat vid spisen och duka inte fram maten på bordet, det är lättare att fortsätta äta då eftersom man har maten framför ögonen. Nöj dig med en portion. En portion räcker i princip alltid, det är bara hjärnan som vill ha mer, inte magen. Så ta en bara en portion, det behövs inte mer. Endel äter mer bara för att det är gott men att man inte är hungrig. Tänk då på att om du nöjer dig med en portion kan du äta samma goda mat i morgon också ;)


Frågor

Jag tänkte ta några utav frågorna som jag fått idag, resten tar jag i morgon.

Vad kan man äta till mellanmål?
Ja jag brukar äta shake ( fil,mjölk,proteinpulver, men man kan ta bär och frukt istället för proteinpulver ) , ägg macka, bara ägg, en näve nötter/mandlar, keso... Ta lite vad du har hemma.. Det mesta går att äta och testa dig fram och ta det som finns helt enkelt.
Vart köpte du dina extentions?
Jag köpte dem på www.rapunzelofsweden.se. Jag köpte två paket med 20 slingor i varje men funderar på att köpa ett paket till och sätta i för att få det lite fylligare.

Hur ska man göra för att komma igång med träningen?
Bestäm dig bara, testa. Kör flera gånger så att det blir en vana. Jämför dig inte med andra. Hitta en träningsform som passar dig, men våga testa nya saker.

Jag vågar inte gå till gymmet. Jag skäms och vet inte hur jag ska göra?!
Det är många som känner så. Ta hjälp av en personlig tränare eller en gym konstruktör, det brukar ingå några ggr när man börjar på gym. Men bäst är att ta med en kompis, mamma eller syster så att du har stöd och kan testa nya saker tillsammans. Sen är det så att 99 stycken av 100 struntat faktiskt i vad du gör på gymmet, de bryr sig och koncentrerar sig på sin egen träning. Oftast är det bara en själv som tror att alla andra tittar, så är inte verkligheten de skiter i det. Titta på andra och Gör samma sak. Våga testa, det är ingen fara jag lovar. Ha musik i öronen, det hjälper dig att fokusera på ditt och inte bry dig om andra.

Slappar dag !

Idag har jag jobbet till halv fem. Sen efter det har det varit en riktig slappar dag. Vi har varit och handlat och lagat mat, det är också det enda vi gjort. Nu har vi bäddat ner oss i soffan med glass och godis. Gott gott i gott gott ;D


Dagens hälsa / träningstips

Ät gärna sötsaker men inte alltid. Förut åt jag bara för att det fanns eller för att det bjöds. Ät om det är nått du verkligen vill ha men hoppa över om det är nått du inte behöver. Är du inte så jätte förtjust i tårta, ät inte tårta då. Ät det du verkligen tycker är gott och inget annat. Tänk på att du kan äta vad du vill när du vill så du behöver inte trycka i dig nått som du knappt gillar bara för att det är socker i. Det är inget fel att tacka nej !


Segt idag!

Idag startades dagen med lång sovmorgon. Jag mår absolut inte dåligt idag men är väldigt trött och seg. Igår var vi kvar på för festen väldigt länge så vi gick inte ut. Men jag hade fruktansvärt kul igår och vi dansade i hennes vardagsrum hela kvällen. Jätte roligt och trevligt folk, helt enkelt en underbar kväll ! Detta är dagens klädsel, lite mörk blev den dock ;) Sen i inlägget under angående frågor så godkänner jag dem inte nu. Utan tar dem när jag svarar, så fråga mera !


Frågor !

Tänkte att om det är nått ni undrar över eller har tänkt på så får ni gärna fråga i detta inlägg. Passa på, så svarar jag på frågorna på måndag !


Hemma

Vi är hemma ifrån kryssningen och har haft det jättebra. Vi fortsätter festandet ikväll och går ut en sväng. Super kul och underbart folk. Jag återkommer i morgon. Trevlig kväll !


På väg

Nu är vi framme i Sthlm och väntar på att färgan ska gå. Det blev hamburgare och godis på stoppet på vägen hit. Så här blev håret. Nu kör vi ;) ha en bra kväll !


Klar

På väg hem. Jag är helt nöjd. Hon var snäll och fixade mitt hår också, fina lockar. Skönt då slipper jag fixa frisyren inför kvällen. Bättre bild kommer när jag kommer hem !


Förberedelser

Sitter hos frisören och fixar till håret innan kryssningen. Utväxten och ska klippa mig. Snygg med allt folie va ? ;)


Bums i säng !





Nu tar jag med min mig fina familj och går och sover. Imorgon ska vi ju på kryssning så då blir det nog inte mycket sova,  så bäst att passa på inatt !

Sov gott !

Min Resa

Jag har alltid tyckt om att träna. Har aldrig när jag varit yngre varit "tjock" men inte pinn smal heller. Jag gick ner ganska mycket i vikt i slutet av gymnasiet men av endast en anledning, jag mådde väldigt dåligt då. Så vikten rann helt enkelt av mig. När mitt liv stabiliterades upp och jag träffade min nuvarande sambo så var jag smal. Jag gick in i den typiska sambo fällan. Vi hade mys kvällar och åt godis, i massor och ingen bra mat. Plus att jag inte rörde på mig. Jag märkte egentligen inte själv att jag gick upp så mycket förens jag inte fick på mig mina gamla kläder.

Jag började försöka tänka på vad jag åt, jag förbjöd mig själv att äta sötsaker osv. Vilket ledde till att det enda jag fokuserade på var ju att jag inte fick äta saker och att jag ännu mer ville ha dessa sötsaker. Det var bara en massa måsten som jag aldrig höll och som jag sedan mådde dåligt för. Sen när jag började tänka efter och hur sjukt det än låter så ville jag bara må dåligt. För jag visste att när jag mådde så dåligt sist gick jag ju ner. Så det var det enda jag ville just då, för då kanske jag kunde gå ner som jag gjort förra gången. Sjukt eller hur !! Jag hade många konstiga tankar som jag vet att de flesta andra har. Ett till exempel är att om jag hoppade över tex lunchen så tyckte jag att jag var så duktigt att då kunde jag "unna" mig godis på kvällen.

Jag hade helt enkelt väldigt konstiga tankar och fix ideer som de flesta andra har, man hamnar i en ond cirkel.

 

Jag hittade inte så många biler men här kommer två.


Sen började jag läsa på om mat och träning på bloggar och i tidningar. Jag började intressera mig mer och mer för det.Jag hittade bloggar som åt hur mycket mat som helst och ändå hade fantasiska kroppar. Det jag helt enkelt började göra är att börja röra på mig mer och mer. Först i början blev det promenader och jag "lärde" mig att tycka om löpning. Jag hatade verkligen löpning från början men ju mer jag försökte ju mer började jag gilla det. Från att ha orkat 100 meter orkade jag till slut att springa över en mil. Helt sjuk och det går fortare än vad man tror.

Jag la även in gymträning i min vardag, vilket är fantasikt bra för kroppen. Man får snyggare hållning, bränner fett och tajtar till kroppen på samma gång som vikten minskar. Jag började älska att träna och mådde fantasikt mycket bättre än vad jag någonsin gjort.




Men den största och viktigaste delen är maten. Jag ändrade helt inställning på mat. Jag fick förklara för mig själv gång på gång att man kan äta och gå ner i vikt, kroppen behöver näring för att orka. Jag tror och vet att många som har problem med vikten äter alldeles för lite, jag var en av dom. Jämför man allt jag äter nu och hur jag åt då så äter jag tre ggr så mycket nu som då, ändå är jag ca 15 kilo lättare.



Jag började skippa alla förbud och alla belöningar. Jag åt helt enkelt vad jag ville när jag ville. Jag försöker att äta vanlig husmanskost och väljer gärna mycket protein av olika slag. Jag äter mer på fasta tider, eller var tredje timma ungefär. Bara för att jag äter var tredje timma så betyder inte det att det är några bebis portioner, nej jag äter helt vanliga portioner.

Jag äter frukost, ev mellanmål, lunch, mellanmål, middag ev ett mellanmål innan jag lägger mig. Jag äter godis när jag känner för det, tar en bulle på jobbet eller en glass innan jag går och lägger mig.

Jag slutade även bry mig så mycket om vågen och helt plötsligt fast jag gick ner i vikt så brydde jag mig ärligt talat inte så mycket. Brydde mig inte heller om den gick åt fel håll någon vecka. Jag lät inte vågen bestämma över mig. Jag mätte mig när jag började träna och sen körde jag på det istället. Mätte mig med jämna mellanrum, mest för att hålla motivationen uppe och se att det gick åt rätt håll osv. För ibland kan vågen stå still eller du kan till och med gått upp ett kilo fast du har minskat massor i cm.

Så bra som jag mår i kroppen och knoppen har jag nog aldrig gjort. Kroppen och knoppen sammarbetar och jobbar tillsammans. Jag har släppt det stora fokuset kring mat och kan lägga den delen på någonting annat, träning tex.

Nu har jag gått ner en massa kilo, jag äter allt jag vill och mår bättre än någonsin. Jag får även på mig alla kläder som jag sparat från när jag var "smal", det har varit bra peppning :)






Mina råd är:

Sluta fokusera så mycket kring mat.

Inga förbud.

Välj nyttiga alternativ.

Rör på dig, svettas.

Ät allt men inte alltid.

Se framåt inte bakåt.

Släpp ditt dåliga samvete.

Puscha dig själv och ta tag i saker.

Hitta träning som passar dig.

Variera.

Skippa ligth produkter.

Tro på vad du gör.

Stå emot alla dieter, även om det går trögt så stå emot. Släpp alla infall du får.

Fokusera på att må bra i första hand.

Det fungerar, tro bara på dig själv. Du Kan !


Snart..

Äntligen är dom uthämtade och snart är det dags. När vi bokade dem i mars kändes det väldigt långt bort. Men nu är vi här och det är bara några veckor kvar. Vi ska åka med våra fina vänner och sova över på hotell följt av en heldag i Sthlm dagen efter. Rihanna snart kommer vi, underbart !


Fullt upp

Idag har jag haft fullt upp. Jobbat, varit hos veterinären med mina små vänner. De har fått spruta och de har tittat på deras tänder. De var jätte duktiga son alltid. Inte en fena rör de när de får sprutan i nacken, mina små pluttisar. Sen har vi varit en sväng på stan, hämtat grejer på stadium och varit på systemet. Lite smått och gott helt enkelt ! Hoppas ni har haft en bra dag !


Dagen hälsa / träningstips

Många som kör på gym har sina maskiner som de alltid går till och kör alltid 3 gånger 12 reps. Våga hitta nya övningar. Fråga nån, titta på andra eller hitta på egna övningar. Variera dig. Om man alltid kör samma övningar är det lätt att man skadar sig, Och om man alltid kör 3 gånger 12 reps så "vänjer" sig kroppen, så det kommer inte bli någon skillnad muskelmässigt eller kroppsmässigt. Testa att köra 3 gånger 12 reps med lagom vikter ena veckan och 4 gånger 20 andra med lättare vikter så du orkar alla 20. Variera det med 6 gånger 3 den tredje veckan med jättetunga vikter. Våga variera och se till att kroppen aldrig vänjer sig. Utmana och chocka kroppen, då kommer du att få bäst resultat. Lycka till !



Fråga

Hej. Jag undrar om du kan skriva lite mer om hur du tränar? vilka övningar samt hur mycket då gör när du går på gymmet! ps ditt hår blev jätte fint mvh Nadrev



Hej.
Jag varierar min träning väldigt mycket. Allt ifrån box, löpning, promenad, gym, spinning osv. Jag försöker att variera mig för att jag inte ska tröttna och för att hela kroppen ska bli tränad. På gymmet fokuserar jag alltid på en eller två muskelgrupper per gång, tex axlar eller bröst och mage. Jag tränar då 3-4 olika övningar som jag kör ca 10-15 reps 3-4 ggr.
Jag ska försöka att skriva lite mer hur jag tränar när jag gör det. Tips på övningar, hur jag lägger upp träningen osv. Lägger upp det vart eftersom jag tränar.

Mvh Sandra

Helt slut





Jag är helt slut efter box passet. Det är så kul och hon som har det är toppen bra. Älskar att man blir helt slut i hela kroppen. Nu har jag duschat, fått i mig massor av mat. Tänk på att det alltid behövs fyllas på efter ett träningspass för att kroppen ska kunna återhämta sig ordentligt och för att kunna bygga muskler.

Nu väntar sängen. Ska bli skönt. I morgon är sista dagen att jobba för denna vecka, plus att det är kortdag. Kan inte bli bättre. Sov gott !

Vilar

Jag är precis hemkommen från jobbet. Vilar mig 30 min sen är det dags att byta om och sticka iväg på box. Såå kul, idag har jag extra med aggression som vill komma ut. Yees !


Träning

Morgon träningen är avklarat. Skönt, det blev kondition idag. 10 min cykling, 20 min på crosstrainern och 20 min gång/joggingtur. 50 min totalt, mycket skönt! Nu har jag duschat och ätit frukost , ska åka till jobbet om fem min. Ha en bra dag !


Långt

Hej!
Ville bara kika in och säga att jag har förlängt mitt hår idag. Det ska dock färgas och klippas, men är mycket nöjd. Men det tar nog en stund att vänja sig.. Fina Ena och Ena hjälpte mig.. En utav dem hittar Enas ni här www.enchiii.blogg.se






Färgen smälte in jättebra som ni ser. Men kommer bli ännu bättre när det blir uppklippt.



Kalops

Gårdagens storkok var Kalops. Det är första gången men inte sista jag gör det hemma. Så enkelt och inte alls mycket jobb med, dock måste det ju koka ganska länge men då kan man ju göra annat =) Serveras med bästa med potatis, vilket även blev min lunch idag och middag, haha. Mmm så gott, köttet bara faller isär i munnen. Recept var efterfrågat och här kommer det : Ingredienser 1 kg nötkött t ex bog eller högrev (à 1 1/2 kg med ben) 200 g morötter 2 gula lökar 2 msk konc kalvfond 2 lagerblad 12 kryddpepparkorn 2 msk vetemjöl 1 liter vatten smör och olja till stekning salt. vitpeppar Gör så här Putsa köttet och skär det i 3x3 cm stora bitar. Skala och skär morötter och lök i ca 2 cm stora bitar. Bryn köttet i 1 msk smör och 1 msk olja i en gryta. Tillsätt morötter, lök, kalvfond, lagerblad och kryddpeppar. Låt fräsa några minuter under omrörning. Strö över mjölet och blanda väl. Häll över vatten så att det precis täcker köttet. Tillsätt ca 2 tsk salt och vitpeppar efter smak. Koka upp och rör så att det inte fastnar i botten. Skumma av. Låt sjuda under lock tills köttet är mjukt, ca 11/2 timme. Smaka av med salt och peppar. Servera med kokt potatis och inlagda rödbetor.


Dagens hälsa / träningstips

Två är bättre än en. Okej, inte alltid men ibland är det skönt att vara två. Hitta en kompis som också vill träna, dra med dig pojkvännen på en promenad, gå och simma med din mamma eller ta med ditt barn i barnvagn ut på en löprunda. Det är bra att hitta träningen för sig själv och röra sig för att det är kul. Men ibland kan det vara skönt att ha någon som puschar en. De dagarna då man känner att det är lite för skönt i soffan kan det vara skönt att ha någon som hjälper än upp. Istället för att sega i soffan med en stor godispåse så ta med dig din kille/tjej på en mysig promenad istället. Men akta för att bli för beroende, bara för att inte kompisen orkar/kan betyder det inte att inte du kan gå.


Min prinsessa

Min lilla prinsessa älskar ditt tuggben. Hon är rädd att
Milton ska tjuva det eller att det helt plötsligt ska försvinna. Hon bär med sig det överallt och kan ligga i timmar och tugga. Igår till och med sover hon med det i munnen. Sötnos !


Shots direkt på morgonen ?

Japp jag startar dagen med shots. Dock utan alkohol, en vitamin shots. Ett bra tillskott så man får i sig alla vitaminer man behöver. Det blev ingen träning i morse, min kille lyckades lura mig. För en gångs skull vaknade jag av klockan och ville verkligen gå men han höll fast mig i sin varma famn och tvingade mig att stanna. Lätt lurad som jag är så stannade jag. Men ångrar nu att jag inte gick, men det spelar ingen roll. Tar det efter jobbet eller i morgon ;) ha en bra dag !


Fråga .

Jag fick en fråga häromdagen av en tjej som undrade om min bakrund och hur jag gick tillväga när jag gick ner i vikt. Jag håller på att skriva ihop ett inlägg om det och det kommer att komma upp i veckan. Nu är storkoket klart och kvällsmaten i magen. Mina ögon börjar bli trötta och sängen lockar. Imorgon bitti ska det nog bli gymmet innan jobbet. Jag är väldigt morgontrött, men med hjälp av sambon tar jag mig nog iväg. Det finns inget bättre sätt att starta dagen än med att träna eller gå ut och gå. Frukosten efter, man känner sig duktig och hela dagen blir längre. Plus att man får träningen avklarad direkt. Testa ni med, ni kommer inte att ångra er ;) God natt !


Kväller

Det blev en skön joggingtur, vi fick även med oss killens lillebror ;) Inte speciellt långt idag, men körde lite backintervaller i slutet så man blev väldigt trött ändå. Man behöver inte springa i en timma för att det ska ge nått, 15-40 min duger gott och väl. Spring backar i en kvart och det kommer ge resultat. Det viktiga är att du gör det och att du vågar ta i ordentligt ! Nu såhär på kvällskvisten kör jag storkok. Det ska dock inte ätas idag men blir perfekt att ha till matlådor i veckan. Nån som kan gissa vad det ska bli? ;)


Tillsammans

Nu tar jag med mig min fina kille och sticker ut och springer. Heja oss :D


Dagens hälsa / träningstips

Planera din mat. Varje morgon när jag ska till jobbet tar jag med mig matlåda, jag tar även med mig mellanmål till eftermiddagen. I min väska finns alltid mandlar om jag blir hungrig och behöver någonting fort. Jag ser till att jag har saker hemma så att jag kan ta med mig och så att jag slipper sitta med kurrande mage. Det är då mycket lättare att man inte äter sötsaker som finns eller bjuds på jobbet. Bättre att äta mat när man är hungrig istället för sötsaker. Testa, ta med nått att äta på eftermiddagen så att du håller igång blodsockret hela tiden! Dagens mellanmål blir en ost macka, en bar (det är inget jag brukar äta, tar hellre ett ägg) och en stoor kopp te. Mums, i love mellanmål ;)


Godmorgon

Hoppas helgen har varit bra! Det var segt att ta sig upp i morse efter helgen. Men man kommer ju in i det ganska fort som tur är. Igår var min fina syster hos oss och kollade på film och åt godis och popcorn. Annars blir denna vecka lugn, jobb och träning. Jag jobbar bara fyra dagar denna vecka för på fredag blir det kryssning. Så kul !


Läsarfrågor !

Kan du inte skriva vad du äter på en hel dag? Jag såg bilderna på dina matlådor (spagetti och korvstroganoff). Du äter mycket pasta, blir man inte tjock av det?


Först vill jag börja med att säga att jag varken väger, mäter eller skriver ner vad jag äter. Jag tycker det tar onödigt med energi och det får en oftast att må dåligt. Man får dåligt samvete om man äter mer än vad man har bestämt sig för osv.
Men en vanlig dag kan se ut såhär:
Frukost 7.30-8.30: 1 macka med kokta ägg och en shake. Shaken bestående av proteinpulver och sen hälften mjölk och hälften filmjölk.
Mellanmål: Oftast så brukar jag hålla mig mätt till lunch eftersom jag äter frukost ganska sent, men blir jag hungrig brukar jag ta en näve nötter och en stor mugg med te.
Lunch: Fullkornsspagetti med korvstroganoff.
Mellanmål: En macka med kokt ägg eller en shake ( samma som frukost med fil och mjölk i).
Middag: Råris, kycklingfile, sås och grönsaker. Lite keso brukar nästan alltid finnas med på min tallrik också =) Ja ungefär så kan det se ut.
Vardagarna ser nästan alltid ut såhär. Helgerna blir som det kommer. Men alltid frukost direkt när jag vaknar och sen ett mål mat/mellanmål var tredje timma ungefär. Nej herregud det är klart du kan äta pasta. Ät vanlig mat variera med råris/ris, potatis, cous cous, matvete och allt vad det finns. Ät lagom portioner så kan du äta vad du vill. Det är det här som gör mig ledsen och som jag själv tänkte. Jag ska skriva mer om detta i ett senare inlägg.
Hur ofta äter du godis?

Ja det är olika men jag har inga bestämda regler för det. Jag äter godis när jag vill och känner för det. Om man inte har några fasta regler för det så blir det inte heller någonting man tänker på. Om jag bestämmer att nu ska jag inte äta godis på en vecka. Då vet jag att dagen efter blir jag sugen och jag går i affären och suktar efter godis. Men har jag inga förbud så blir det att jag inte får det där vill ha begäret när jag går i affären, för jag vet att jag kan köpa och äta det när som helst.
Bjuds det på bullar på jobbet, ja ibland tar jag ibland tar jag inte. Man behöver inte heller äta bara för att äta. Är jag riktigt sugen ja då tar jag en med gott samvete.
Till din fråga, jag vet inte exakt hur ofta jag äter godis. Jag försöker att hålla mig till helgerna men äter ibland i veckorna om jag är sugen. På helgen blir det dock ofta väldigt mycket :) Men det gör inget. För bara för att jag äter massor av godis en lördag så betyder det inte att jag kommer gå upp fem kilo.
Hur många mål per dag äter du ?

Ja se ovan. Men det blir 3 huvudmål och allt ifrån 1-4 mellanmål beroende på vad jag gör hur mycket jag tränar och om jag känner att min kropp behöver det helt enkelt.
Hur ofta tränar du?

Samma sak där. Jag inga bestämda regler för hur ofta eller inte jag ska träna. Jag älskar att träna och det har blivit endel av min vardag. Jag försöker puscha mig själv till att gå och träna men jag tvingar mig aldrig dit om jag inte vill.
Vissa veckor tränar jag en gång andra veckor kan jag träna 6 ggr. Men vanligast är väl kanske 3 styrketräningspass, 3 kondition och några promenader. Som sagt det är helt olika varje vecka. Tänk på att det behöver inte ta upp för mycket tid.
Ibland går jag på morgonen innan jobbet, ibland på eftermiddagen och ibland på helgerna. Ibland slår jag ihop ett styrketräningspass och ett konditionspass, ibland inte. Ibland snörar jag på mig och ger mig ut på en spring tur, ibland box och ibland gymmet. Ibland kör jag 1,5 h ibland kör jag 20 min.
Variera dig, det blir roligare så och du slipper skador längre. Hoppas du fick svar på dina frågor. Sista ord variera dig, låt inte mat och träning bli någonting att må dåligt få dåligt samvete över. Våga bara vara, våga äta vad du vill och hitta balansen. Och framförallt våga testa, för det kommer funka. Och bestäm dig bara för att det ska fungera.
Du kommer tänka tusen gånger under din viktnedgång att du ska sluta äta, börja diet istället för att det går fortare osv. Fortare kanske, men du kommer troligtvis gå upp det dubbla igen för ingen människa kan dieta hela livet. Och jag lovar dig att du kommer att må såå mycket bättre. Bestämt dig för att det funkar, utför, för det fungerar ! Och du kommer att må tusen miljoner gånger bättre. Tro mig, jag vet !

Härliga helg

En lugn och skön helg. Killen och jag satt uppe halva natten, han spelade tv spel och jag tittade på en massa klipp på youtube ;) tror vi kom i säng halv fyra inatt, haha. Så idag har det blivit lång sovmorgon. Det ekar tomt i kylen så det är dags att åka och handla. Till frukost gjorde jag min pappas påhitt. Stekta mackor med ägg och keso i. Mums !


Lördagkväll

Jag har hoppat i mys kläderna det blir en lugn och skön kväll blir det idag. Snart kommer förlorarna hit med pizza ;) Vi spelade ju badminton med några kompisar, första matchen handlade om vem som skulle bjuda de andra på pizza. Vi vann så snart kommer de med pizza, mums! Vi har förberett med godis, läsk och popcorn till filmen senare. Så nu väntar vi bara... Jag är hungrig så har provsmakat lite godis, även Nelly har fått en god baconlindad tuggpinne idag så hon är också nöjd. En riktigt mysig kväll med fina vänner, kan inte bli bättre !


Skönt

Jag var ute på en härlig långpromenad. Idag tog jag bara med mig Milton. Underbart skönt att vara ute i fina vädret. Passa på ni också, snöra på er skorna och ge er ut. Hur kan man inte vilja det när man ser bilderna under ?


Mys !

Dagen startade med härlig sovmorgon och frukost serverad när jag vaknade. Min underbara kille hade lagat äggröra, rostade mackor och oboy ;). Sen har vi pysslat lite hos sambons mamma.. Nu ska jag bege mig ut på en härlig promenad, vädret är vackert och jag längtar efter friskt luft. Jag ska ta med mina hundar, får se om jag får med mig sambon också !


Dagens hälsa/träningstips

Motivera dig själv till att träna och röra på dig, men tvinga dig inte. Många orkar inte träna när de kommer hem efter en dag på jobbet, det gör inte jag heller. Men ibland måste man bara bestämma sig och följa det. Byt om direkt när du kommer hem ifrån jobbet. Hinner du sätta dig i soffan så kommer du inte ta dig iväg. Bestäm dig och gör det ! Sen kan det komma dagar då man känner sig extra nere och extra trött. Vill du absolut inte så gör det inte. Men ha inte dåligt samvete för det, det är bara att ta nya tag dagen efter. Det är så fruktansvärt skönt när man väl har tränat eller när man går på den där mysiga promenaden !


Whey 80

Proteinpulver, det jag använder för tillfället är whey-80 med päron/vanilj smak. Den är så god så det finns inte. Det är många som inte vågar äta proteinpulver för att de tror att de kommer bli en enda stor muskel.. Hmm ja eller hur ;) det stämmer inte och det behövs väldigt mycket mer än så för att bygga muskler, så det behöver ni som vill testa med proteinpulver INTE vara rädda för. Hur använder jag då det? Jag använder det efter ett hårt träningspass om jag vet att jag inte kommer äta direkt efter. Annars använder jag det mest till frukost eller som mellanmål. Jag blandar antingen med mjölk eller med yoghurt och mjölk. Lägger den i frysen en kvart typ och sen är den färdig att drickas. Såå god.


Färg !

Fin på måste jag säga. Färgerna ger ansiktet lyster. Man blir pigg och glad av lite färg nu när mörkret och hösten har kommit. Ett bra köp för en billigt peng. Är helt klart nöjd !


Dagens lunch

Dagens lunch blev kyckling/grönsaks gryta med fullkorns spagetti och lite keso.. Mm så gott !


Nytt

Dessa två fick följa med mig hem. En mörkblå tröja med knappar, fin både som öppen och stängd. På rean hittade jag den 99 kr på Gina tricot, som hittat. Den andra är ett linne som jag gått och sneglat på ett tag. Kunde inte bestämma mig om det var snyggt eller inte pga av färgerna, rosa och orange. Men jag gillar den jättemycket, 199 kr på vero moda. Kommer nog invigas på kryssningen nästa helg. Gillar !


Dagens hälsa / träningstips

Idag vill jag hylla frukosten. Förr när jag gick i skolan åt jag aldrig frukost och åt jag så blev det en eller två rostade mackor utan pålägg?! Det räckte för magen ungefär en kvart innan jag var hungrig igen. Sen gick hela min förmiddag åt till att magen kurrade och att jag var okoncentrerat. Resten av dagen lika dant eftersom frukosten sätter grunden för hela dagen. Nu skulle jag aldrig hoppa över frukosten. Det är många som säger att de inte kan äta frukost, jag "kunde" inte heller. Men börja med lite och utöka, det kommer göra världens skillnad på energi, koncentration men även på kroppen och vikten. I morse hade min fina kille kokat ägg och gjort en shake åt mig. Shaken bestod av proteinpulver( vanilj/päron), och sen hälften mjölk och hälften yoghurt. Den slank ner direkt men min ägg macka hann jag inte få i mig. Om jag struntade i den? Om jag bara åt halva frukosten? Aldrig, jag packade helt enkelt ner den och tog med den till jobbet ;)


God natt !

Kul att se många nya läsare.. Hoppas ni ska stanna ! Nu ska jag gå ut med mina små vovvar för en snabb kissrunda sen väntar sängen! Här är fler än jag som är trötta, älskade Milton ligger i sängen och jäspar för fullt :) God natt !


Kul grej

När vi var på vår kvällspromenad förut så gick vi förbi denna. Mycket fina litet hmm... Torn? ;) nej men en liten boll som man kan gå upp och sätta sig i och titta ut över strömmen. Mycket mysigt !


Kvällspromenad

En riktigt härlig dag. Slutade tidigt och det blev en sväng på stan. Inhandlade två fina tröjor. Sen blev det badminton med killen och två vänner. Första matchen spelade vi par mot par, förlorarna skulle bjuda på pizza. Jag och killen vann så vi väntar på att bli bjudna nån dag, kanske till helgen ;) kvällen avslutades med en mysig promenad med hundarna och killen i kvällsmörkret, mysigt !


Ny

Denna nya fina shake beställde jag hem. Jag har en nästan lika dan men den är väl använd, så det var dags för en ny. Gillar att den är rosa, lagom stor och att det finns små byttor man kan skruva på under att ha proteinpulver eller mellanmål i... Gillar !


Fejk

Detta har jag beställt hem. Är lite osäker men nyfiken på hur det kommer att bli. Ska bli spännande.. När de är på plats ska jag till frisören och fixa med min utväxt och klippa upp håret. Ska bli skönt när det är fixat eftersom jag väntat länge med att klippa och färga mitt hår just för att det ska bli så bra som möjligt .. Återkommer med resultat ;)


Dagens hälso / träningstips

Idag ville jag bara lägga in en röst för äggen. Ägg finns alltid hemma hos oss och äts i stort sett varje dag. Det ger en bra mättnadskänsla, gott och går att variera till tusen. Stekt, kokt, omelett, äggröra, wraps mm.


Såå kul !

Är precis hemkommen från boxen. Det är skit kul. Idag blev det dock lugnare eftersom mamma kände sig dålig. Men det gör inget, jag har redan tränat en gång idag. Jag och killen gick till gymmet innan jobbet idag, för min del blev det axlar och kondition. Älskar att börja dagen på det sättet ! Aja nu väntar dusch, fylla på magen med mat och mys i soffan innan det är dags för sängen !


Favorit

Nu laddas det inför min favorit sysselsättning på onsdagar, nämligen box. Mamma var lite krasslig idag och skulle ta det lite lugnt. Därför blir det desto hårdare för mig... Såå kul !


Plötsligt händer det !

Ja det sägs ju så iallafall, undra bara hur många man behöver köpa för att det ska ske.. Har köpt många lotter på sistone, Triss och Harry boy. Men inte en enda vinst.. Surt !


Energi

Detta kom också i lådan från gymgrossisten. Celsius är skit bra när man är trött och behöver den där extra kicken. Jag tycker om att ha dem hemma eftersom ibland dricker jag bara en halv, det räcker. Vi beställde även en annan energi dryck, Spike. Den är inte testad än men återkommer med ett utlåtande när det är gjort.


Dagens hälsosam / träningstips

Kasta ut vågen.. Visst kan man väga sig men låt det inte bli ett beroende och bli inte så påverkad av den.. Mät dig istället, run mage,lår stuss, bröst, armar osv.. Då ser du det riktiga måtten på om du går neråt eller uppåt. Eller ha som mål att få på dig tex et par byxor som du inte haft på länge. Men låt inte ågen tynga ner dig .

I paketet !

Detta gömde sig i paketet. Lite gott och blandat gömde sig. Närmare presentation kommer senare idag ;)


Spännande

Det blev ett skönt lagom lugnt pass med svett och mycket prat ;) Skönt! Nu skriker min mage efter mat. Vi ska till bästa svärmor och äta men jag kan inte hålla mig så måste ta en proteinshake så länge, haha.. Sambon kom hem med ett stort paket. Undra vad som gömmer sig där ;)


I väntans tider

Jag är precis hemkommen från jobbet och vilar mig en kvart i soffan. Vid 17.30 ska jag möta upp en vän och sen ska vi bege oss till gymmet. Har inte bestämt mig för vad jag ska köra men blir nog cardio och sen rygg eller bröst kanske, vi får se. Nej nu måste jag fixa mig och sticka... Tjao !


Innan lunch

Jag brukar oftast inte bli hungrig innan lunchen. Men idag blev det aningen för lite frukost.. Vill min mage ha mat så ska den få något ;) Jag knaprar på några mandlar för att stilla hungern. Perfekt som mellanmål och det finns alltid en påse med i väskan !


Dagens hälsa / träningstips !

Idag vill jag slå ett slag för matlådor. I 9 fall av 10 när jag lagar mat så gör jag alltid mycket mat så att det räcker till ett par matlådor. Det är smidigt att ha med sig till jobbet, äta på kvällen när man inte orkar laga mat eller ta när man är stressad på helgen. På så sätt är det även lättare att hålla sig borta från onyttigt. Ibland när man kommer från jobbet eller på kvällen och man är hungrig är det så lätt att ta nått onyttigt i skåpet för att man inte orkar fixa någon mat. Men om man har matlådor fixade hemma så slipper man det problemet enkelt ;) Kvällsmaten igår blev korvstoganoff och fullkorns spagetti och då blev det storkok såklart, Supergott !


Boxning !

Jag har precis kommit hem efter att ha varit och tränat box. Box kan vara min favorit bland alla träningsorter, det och att springa... Hmm gym är också roligt, Haha ;) Men i vilket fall är box fruktansvärt kul. Jag och mamma kör varje onsdag. Man tar ut sig så mycket att man är helt helt slut och man använder varenda del av kroppen. Jag bara älskar känslan när man tagit ut sig helt och hållet. Nu har jag fyllt på magen med lite energi ( läs mat ) och ska mysa ner mig i soffan en stund innan det är dags för sängen !


Dagens träningstips !

Ta med magen! När du är ute och går, försök att spänna och få magen att arbeta tillsammans med kroppen. Lika så när du tränar. Det spelar egentligen ingen roll vilken träning ex crosstrainern så kan du spänna magen likaså ifall du lyfter hantlar eller kör på någon maskin. I alla övningar jag gör så tränar jag magen... Du får bättre hållning när du tränar och en mer vältränad mage !


Haha.

Titta på bilden i förra inlägget. Milton ser ut som en liten leksaks hund där vid mina fötter, haha.. Min älskade lilla plutt !


Promenix

Nu sticker jag ut på promenad. Passar på nu när jag tvättar mellan maskinerna. Det började precis små dugga lite ute. Men vet ni vad? Det gör ingenting, jag går ändå. Tycker det är väldigt skönt och det är ju bara lite vatten ;)


Slutar tidigt !

Idag slutade jag tidigt och passar därför på att fixa med tvätten och andra måste saker. Efter jag slängt in nästa tvätt ska jag bege mig ut på långpromenad. Så skönt att stoppa i musik i öronen och bara traska på. Hundarna ska självklart med !


Fin påse/väska !

Denna fina väska / påse är toppen att använda till det mest. Jag använder den när jag handlar mat, till matlådan, till kläder och ibland till träningen. Perfekt och funkar till det mesta. Den finns även i många färger och kostar bara 49 kronor på Stadium.


Dagens tips !

Ät många fast mindre portioner. Frukost, lunch, middag samt ett eller två mellanmål. Det hjälper mot sötsug eftersom ditt blodsocker aldrig hinner gå ner. Det gör att du inte blir lika sugen på godis och sötsaker för oftast äter man det just för att man är hungrig och behöver snabb energi.


Shopping !

Är man ute efter en ny väska tycker jag absolut man ska ta sig förbi Kapphal en sväng. Första bilden ett par röda skit snygga byxor, den gråa tröjan bredvid passar utmärkt till. Andra bilden är ett snyggt mobilfodral att ha runt halsen för 99 pix, superfint. Sen hittade jag två snygga väskor. En som passar utmärkt som data väska och en som är lite mindre att ha till helgen. Jag köpte inget utav det idag, men ska absolut tillbaka och handla en del av det.


Dagens tips !

Skippa alla dieter och allt vad det har med att göra. Visst de funkar för stunden men det är inget som håller i längden. Oftast går man även upp mer än vad man har gått ner när man väl börjar äta igen. Satsa på en ändrad livstil. Ät allt men inte alltid !


Ny kategori

Jag tänkte börja med att ge dagens tips. De flesta kommer handla om kost och träning eftersom det är en väldigt stor del i mitt liv och vardag. Men jag kan även smyga in lite andra tips och råd också. Hoppas ni tycker det är en rolig ide ;)


Värmer min mage !

Denna underbara soppa värmer nu
min mage. Morotssoppa toppat med keso och fetaost, det tillsammans
med två fincrisp och min kväll är räddad. Mums ;)


Mysigt !

Jag älskar att vara ute och gå nu såhär på hösten när det börjar bli lite mörkare, alla löven ligger på marken och alla fina färger...


Promenad

Längtar tills jag kan börja träna igen. I morgon ska jag försöka om jag inte mår sämre. Jag får tvinga mig själv att ta det lite lugnt i början så att jag inte blir sjuk igen. Därför mjuk startar jag med en promenad med mina små älsklingar. Underbart !


Nyinköpt

Denna fina kjol köpte jag innan helgen. Enkel men med ränder. Mycket nöjd är jag. Den passar både till vardags och till fest. 99 pix gick den på och är köpt på Cubus.


Härlig söndag !

Denna söndag startades med en lång sovmorgon, skönt ! Det kommer bli en lugn dag med film och mys. Men nu ska jag ta med mig min fina sambo på promenad. Älskar lugnet i söndagar !


Fest !

Nu är vi precis hemkomna. Har varit på födelsedags fest och det är fina värdinnan som är på bilderna. Efter det drog alla vidare och då gick jag och sambon till en annan tjejkompis. Blev livat med kortspel och dans. Kvällen avslutades på MC Donalds. Underbar kväll med underbart folk !


Dom klarade det !

Är precis hemkommen efter att ha tittat på sambons fotbollsmatch. Han spelade sin sista match för säsongen och de är vidare i div 2, vilket är superbra! Nu efter lite mat i magen är det dags att göra sig festfin !


Fixat !

Nu är present och dryck fixat till kvällen. Det ska bli kul och hoppas födelsedagsbarnet ska uppskatta sina presenter ;)


Mina ögonstenar

Eftersom jag ser att mina små hundar gärna vill vara med på endel bilder så ska jag passa på att visa upp dem ordentligt ;) Den svarta är Milton och den vita är Nelly. Jag och min sambo har köpt dem tillsammans och de är 4,5 resp. 3,5 år. De är världens snällaste hundar och mina ögonstenar. De följer med oss så mycket det bara går och vi älskar våra små frön otroligt mycket !


Vad fanns i påsen?

Det som gömde sig i påsen var denna skinn jacka. Jag har letat efter en ny helt vanlig skinn jacka. Denna hittade jag på Vero moda. Mycket fin och mycket nöjd !


Födelsedag !

Ikväll vankas födelsedags fest hos en kompis. Så nu sticker jag iväg för att inhandla present och dryck till kvällen ;)


Kikar in..

Kikar in en snabbis här. Jag lovade ju att lägga upp vad jag shoppat men det kommer senare eftersom att jag inte kunnat fixat med data problemet än. Jag har haft en mycket trevlig kväll med flickorna. Lite vin, film, snacks, mycket prat och skratt.. Kan inte bli bättre helt enkelt !