Post-it

Efter en heldag på jobbet är jag lite seg. Ska fixa nått att äta sen sätta igång och plugga. Ska se om jag hinner med träning också. Blev ju inget box idag eftersom mamma är sjuk :( . Så hoppas jag hinner med nått annars får jag väl ta det i morgon. När jag gick hem härom dagen såg jag detta fina i ett fönster. Det är gjort av post-it lappar . Fiiint jag vill också ha :D


Fråga

Vad arbetar du med och vad pluggar du till ?

Jag arbetar om väktare och ha väldigt blandade arbetsuppgifter. Men arbetar måndag - fredag endast dagtid.
Jag pluggar kurser och tanken är att jag ska bli fastighetsmäklare. Kursen jag pluggar nu heter Byggnadsteknik för fastighetsmäklare.
Jag har länge velat bli mäklare men inte tagit tag det. Men nu har jag börjat, jag sätter ihop min egen utbildning och pluggar allt på distans. Tar en eller flera kurser åt gången. När jag är klar med alla kurser jag behöver måste att ha praktik i 10 veckor innan jag kan bli registrerad som fastighetsmäklare. När jag gör på detta sätt har jag ingen press på mig, jag behöver inte flytta, jag kan fortsätta jobba och ångrar jag mig så har jag bara fått lite extra kunskap i ryggsäcken. Super !
Jag har även funderat länge på att plugga till PT mm har inte bestämt mig än. Eller jag vet att jag kommer göra det nån gång men kanske inte just nu. Jag har ingen brådska men är väldigt sugen på det. Så vi får se vad som händer framöver :D








Veckans planer

Denna vecka ska som sagt hinnas med endel... Detta ska jag hinna med!
* Jobba fem dagar
* Plugga massor
* Åka till Ullared
* Äta julbord och gå ut med jobbet
* Gå på ett box pass
* Åka till Ikea och köpa nya sängar
* Byta däck på bilen
* Gå på stan och köpa nått nytt till fredag
* Skriva prov
* Träffa min syster och systerson
* Fira svärfar
* Handla julklappar
* Träna
* Hämta ut pengarna för de inställda Rihanna konserten
Haha blev många punkter, men detta är vad som ska hinnas med. Plus en massa små saker. Som sagt det är fullt denna vecka. Då har jag inte tagit med vardagliga sakerna som tvätta, laga mat, handla och städa. Blir trött bara jag ser allt som ska hinnas med !
Men jag har ju endel roliga saker att göra också. Så som julbord och Ullared. Ska bli jätte roligt !
image description

Dåligt

Förlåt för dålig uppdatering. Men jag har jobbat och nu sitter jag och pluggar. Har som sagt massor denna vecka och måste plugga så mycket jag hinner emellan allt. Nu sitter jag och har webbföreläsning och äter. En enkel men god måltid. Det behöver inte vara svårt, ta det man har hemma och ät. Till kvällsmat idag blev det alltså en halv burk tonfisk i vatten, en halv avokado, två kokta ägg och keso. Nyttigt och väldigt gott !


Breaking down


Filmen var riktigt bra.Den var bland de bättre av dem, längtar till sista nu bara. Synd att det är så långt dit bara, haha. Det har varit en skön dag idag. I morgon bitti ska jag försöka ta mig upp och träna innan jobbet. Gillar verkligen att träna på morgonen. Hela dagen blir bättre och man blir piggare. Testa ni också, ut med er innan arbete/ skola. Ni kommer bli piggare och dagen känns längre, det är ett väldigt bra sätt att starta dagen på.
Nu ska jag titta klart på mitt stora syriansk bröllop (eller vad det nu heter ) . Sen väntar sängen, ska försöka hoppa i säng tidigt idag !


Lunchar

Hemma en snabbis på lunchen, äter mat och pussar på killen. Vi hade inte förberett några matlådor idag så det blev enkelt kött och keso. Skönt efter allt skräp vi åt igår. Har pluggat hela förmiddagen och ska fortsätta med det på eftermiddagen också. Efter jobbet ska vi gå ner på stan. Har lite ärenden att fixa och så ska vi kolla runt lite. Sen är det ju bio, den sista i Twilight maratonet vi hade igår. Eller näst sista, det kommer ju en till senare ( om ett år eller så ). Nej dags att gå tillbaka till jobbet. Hoppas ni har haft en bra början på denna nya vecka !


Paus

Vi har sett första filmen. Nu har vi ett litet break. Ska till affären och handla mer godis och sånt. Sen vissare och handla pizza. Mums! Vi ska se de sista två filmerna snart. Riktigt mysig är det och kul att se alls filmer igen. I morgon väntar en ny vecka. Den kommer till största delen bestå av jobb och att plugga. Även träning hoppas jag. Imorgon är det bio och helgen består av julbord med jobbet, Ullared och att skriva prov. Känns som att denna vecka är fullbokad också. Både roligt och jobbigt ! Men nu ska käkas pizza.. Ha en mysig söndagskväll och första advent !


Heldag

Idag är en dag i filmens och skräpmatens tecken. Våra fina vänner ska komma över och det ska bli film hela långa dagen. Vi ska ha Twilight maraton. Vi kommer dock inte hinna med alla plus bio. Så idag ska vi se alla filmer och i morgon blir det sista på bio. En massa chips, godis, läsk och skräpmat väntar. Inte världens bästa kanske men ibland får man ta en sån dag också. Mys söndag !


Stressad

Är lite stressad. Jag ska till en tjejkompis och är redan sen. Ikväll vankas det utgång och mycket dans;) ha en bra kväll !


Slapp

De sista veckorna har blivit dåligt med både träning och löpning men framförallt promenader. Måste börja bli bättre på det, jag behöver den friska luften och träningen för att må bra. Nog om det, måste visa er det roliga vinet som bjöds på igår. Mycket fin box ;) . Gott var det också så ska ta och köpa mig en sån till mig själv ;D


Kvällens

Kvällens klädsel såg ut såhär. Enkelt men fint. Håret hann jag inte riktigt fixa ordning men det fick gå ändå !


Trevlig kväll

Mycket trevlig kväll måste jag säga. God mat, gott vin och trevligt sällskap. Kan inte bli bättre! Vi spelade spel, våghals. Man fick dra kort och göra det som stod. Typ lägg ut nått på facebook, hitta på en dikt om sommarn i en minut, sms/ring och säg såhär. Vissa grejer ville ingen göra ;). Annars har vi mest babblat , det som vi tjejer är bäst på . Nu är jag hemkommen och mina ögon går i kors. Dags för sängen! Här är bilder på värdinnan, om ko undrar över pappret i öronen så tillhör det leken ;) En bild även på kvällens goda mat, ungsbakad lax och potatis. Mmm mums, det hade hon gjort bra !


Helg

Snart iallafall, har några timmar kvar att arbeta. Jag somnade klockan halv åtta och vaknade halv åtta. Blev ett par timmar ;) . Skönt med helg, denna är fullbokad. Kvällen spenderas med att jag blivit hembygden till denna fina flicka på mat och vin. Härligt !


Äntligen hemma..

Blev en kort dag på arbetet idag. Efter det har vi åkt till Linköping för att gå till veterinären med Milton IGEN... Han är ju fortfarande väldigt dålig i magen, bajsar blod och kräks ibland. Så nu har vi varit där, de tog blodprov som var väldigt bra och visade att han inte hade någon infektion. Så nu har han fått någon medicin för tarmar och mage så får vi hoppas att det hjälper. Hoppas verkligen det så vår lilla plutt slipper lida mer för detta !


Present

Jag köpte ju en present för några dagar sen till mig själv. En sak jag velat ha länge, den är är alltid bra att ha och kommer att användas mycket under åren. Just nu får den ingen egen plats, men den dagen vi flyttar till hus el större... Då ska den få en egen plats. Jag pratar om min nya symaskin ;D


Helt slut

Jag är helt slut. Har varit på box och det var fruktansvärt jobbigt idag. Hela min kropp skriker av trötthet och jag vill bara gå och lägga mig.. Det ska jag göra snart också ;). Jag har duschat och ätit min kvällsmat. Det blev en proteindrink och köttfärsås med spagetti. Gott gott ! Glöm inte fylla på med mat i kroppen efter ett träningspass, det är ett måste för att kroppen ska kunna återhämta dig och bygga muskler. Viktigt att fylla på med både protein och kolhydrater. Innan är också viktigt för att få extra energi till träningen. Dock kanske du behöver lite mindre innan än efter passet. Känn dig fram men ÄT för att få bästa resultat !


Behöver er hjälp...

Jag behöver er hjälp. Jag vet inte vad jag ska göra med mitt hår. Gillar att ha långt och det är snyggt, ska sjölvklart behålla det så länge det bara går. MEN... Jag vet inte med längden... Vet inte om det blir snyggare att klippa av det kanske 10 cm eller så... Att det lixom nu ser ut som att det bara är, att det bara hänger... Är det så? Ska jag ta av det 10 cm och få mer en frisyr? Ska jag ha det helt rakt eller ska jag klippa upp det lite? Hjälp mig... Vad tycker ni ?
Nu sticker jag iväg och tränar box med mamma... Det ska bli stenhård träning och idag ska hon verkligen få jobba =).

Gör träning till en del av din vardag...

1. Gör träningen till något kul

För att göra träningen till en rutin måste man tycka det är roligt på ett eller annat sätt. Det säger sig själv att det inte fungerar i längden att träna något som man inte tycker är kul. Hitta en träningsform som du trivs med. Fundera inte så mycket på hur många kalorier du förbränner på en träningsform du ändå inte tycker om. I längden kommer du vinna på något du tycker om att träna.

2. Skaffa en träningspartner
Studier har visat att man känner högre motivation genom gruppträning. Känner du inte för att träna i grupp kan du ta med din kompis till gymmet eller ut i joggingslingan. Genom ha en träningspartner kan träningen bli mer social och man kan samtidigt peppa varandra till att prestera bättre. Man är inte alltid pigg på att träna och då är det alltid bra att ha en partner som drar med en till träningen. När man väl kommit satt igång brukar segheten lätta.

3. Notera dina framsteg
Vad är inte mer motiverande än framstegen som kommer sakta men säkert. För att hålla koll på dina framsteg kan det vara bra att föra en dagbok över träningen. Hur snabbt springer du nu? Hur mycket klarar du lyfta nu? Gå sedan tillbaka i din bok och se över din utveckling. Det kommer säkerligen vara motiverande.


image description.


4. Planera din träning
Vissa dagar är man mer upptagen än andra. Välj ut ett par dagar då du vet att du har tid att träna så inget annat kommer emellan. Spontan träning brukar oftast leda till att man skjuter fram det tills det inte blir något alls.

5. Prioritera din träning
Prioritera din träning framför saker som du själv vet med dig är mindre viktiga, förstås inom rimliga ramar. Strunta i dåliga ursäkter och fullfölj det du har planerat.

6. Tänk långsiktigt
Att tänka badsäsong varje vår eller solsemester varje höst gör att man ofta blir besviken. Träning handlar inte bara om det yttre utan även om det inre. Att må bra och hålla sig frisk är viktigt, ta hand om dig själv.


Två pass

Idag blir det två träningspass för min del. Den första är över och jag funderar på hur jag ska orka med det andra. Är jätte trött och känner mig väldigt seg i kroppen efter ett bra pass. Det blev ett litet blandpass. 100 st Armhävningar, situps, crosstrainer, armar och löpbandet i backe. Riktigt skönt!


Middagstips

Jag älskar att slänga ihop lite av vad jag har hemma. Jag hatar att laga efter recept när det bara är massa konstiga ingredienser. Samma sak när jag bakar, enkelt ska det vara ;) . Denna rätt gjordes såhär. Jag stekte köttfärsen och gjorde som köttfärsås ungefär. I den fanns köttfärs, champinjoner, lök, grädde, kryddor och lite keso. Man kan slänga i lite vad man vill, wokgrönsaker, morötter osv. Sen skivade potatisen i tunna skivor. Jag la potatis och köttfärs om vart annat, gratinera med ost om så önskas. In i ugnen på typ 200 grader i kanske 30 min, tills potatisen är klar. Jätte gott och man kan göra en stor sats så det räcker till måånga matlådor också ;D


Utmaning!

Då har jag precis kommit ut ur duschen och fyllt på magen med lite mat ;) . Jag var och tränade med mamma innan det. Det blev rygg och lite axlar idag. Det var riktigt mycket folk idag, jobbigt när det är så mycket faktiskt.
Utmaning:
Jag har börjat köra armhävningar. Ett antal ggr i veckan kör jag hundra stycken. Inte direkt dock. Jag kör på knä och gör så många jag orkar åt gången, sen vilar jag 30 sek eller en minut innan jag kör vidare. Det är riktigt bra träning ör hela övre kroppen, egentligen hela eftersom man spänner magen och benen osv. Så nu utmanar jag er att göra detsamma. Bestäm er för att göra 20 st, 50 st eller 100 st. Hitta på egna övningar. Kör på tid och försök sedan förbättra tiden. Gör så många du orkar, orkar du tex 5 st så satta på att orka 10 i rad nästa gång. Utmana dig själv. Alla kan, gör det framför tvn, det tar upp 10 min av din tid. Alla hinner med det ! Heja heja !

Lång dag

En lång dag på jobbet. Har precis ätit lunch, blev ungspannkaka. Gott gott ! Jag slutar inte förens kl 17.00 idag. Efter det är det hårdträning med mamsen. Skönt. Sen blir det nog bara röjja lite hemma om jag orkar och tv mys. Skön dag ! Vad hittar ni på? Tränar? Jag ska lägga in lite träningstips senare så kika in då.. Sen ska jag ju visa vad jag handlade i söndags, det har jag glömt. Det är något som jag tänkt köpa länge men inte blivit av...


På språng.

Husse är på Stadium och lämnar tillbaka mina termobyxor. Vi står utanför och väntar... Hoppar över träningen idag, jag ska laga mat och sen se film med killen. Mys !


Ny vecka !

Ännu en ny vecka. Det går så fort, snart är det december också. Nytt år och allt. Hinner inte vänja mig vid vad det är för år förens det kommer ett nytt ;) . Annars är jag supertrött idag. Milton har kräkts hela natten... Usch det är så synd om honom. Nått verkar ju vara fel, vill bara veta vad så han kan få medicin. Vi ska åka till veterinären idag, tycker vi är där var och varannan dag numera. Inte bra för plånboken iallafall :( . Annars väntar nog träning och sen bara att ta det lugnt idag. Ska gå och lägga mig tidigt. Jag längtat redan efter sängen, haha. Annars är maten i magen, gott. Morotskakan på bilden under var inte då dum den heller !


Färdig ;)

 

Städat. Check !

Lagat mat. Check !

Tränat. Check !

Pluggat. Check !

Skrivit tenta. Check !

Tvättat. Check !



Då har jag fått en massa avklarat idag. Middagen blev enkel men god. Tog upp fem min av min tid och skötte sig själv i 25 min i ugnen. Så alla ni som inte "hinner" göra matlådor, det tror jag inte på ;D Jag var tvungen att ta en bild på hundarna också. De låg vid mina fötter och hoppades att jag skulle tappa nått, haha. Vilket jag inte gjorde, stackars dom. Sötnosar !

 


Länge sen..

Att bowla igår var riktigt kul. I början gick det jättebra men eftersom vi spelade ganska länge så fick jag väldigt ont i fingrarna mot slutet och då gick det mycket sämre. Men riktigt kul ! Dagen idag så ska jag försöka hinna med att städa, laga mat, träna, tvätta, plugga och skriva tenta. Vi får se om allt hinns med ;) Vad gör ni denna söndag?


Big foot !

Precis hemkomna från en trevlig kväll. Förfest hos en killkompis, bowling och sen vidare till en annan killkompis. Mycket trevligt har det varit, lite för heta disskutioner emellanåt, annars mycket trevligt ;) Min killes fötter ser bokstavligt talat ut som båtar. De super snygga bowlingskorna lyste och inte blev det snyggare av att han hade två höger skor på sig, haha. Nu väntar sängen.... Hoppas ni haft en bra lördag !


Rulla klot

Nu sticker vi till en killkompis och sen senare är vi ett stort gäng som ska spela bowling. Riktigt kul ska det bli !


Färdig !

Ja då var man tillbaka. Det behövs inte så lång tid för att träningen ska ge resultat. Det var riktigt riktigt tungt idag måste jag säga. Dels var det ett tag sen jag sprang sen så är det pga av all skit mat och allt godis jag har tryckt i mig. Man märker verkligen skillnad. Det kändes som om någon drog mig bakåt för varje steg jag tog. Jag gick endel och huvudet orkade inte. Men så kan det vara ibland, ibland går det hur bra som helst ibland inte. Så är det. Men det gör mig bara ännu mera peppad och jag känner redan att jag vill ta revansch imorgon ;) Nu väntar proteinshake och sen duschen. Sen ska jag åka och handla, och hämta upp min kille på jobbet. Ett tips: Ut med er idag, det är hur skönt ute som helst ;D


Hösäck

Jag känner mig som en riktig hösäck. Bara sitter här i soffan utan att göra nått, borde städa men orkar inte. Hade bestämt mig för att gå och träna men min kropp rör inte på sig ;). Det är ju bara att ge sig iväg. Nu gör jag det vara, det får gå som det går. Jag hinner inte till gymmet så det får bli en löprunda. Kööör !!


Shoppat..

Har varit på en långpromenad med hundarna. Vi gick till deras husse för att hämta bilen. Sen åkte jag och shoppade en grej. Lovar att ingen kan gissa vad ;) Ska visa senare.. Hundarna var såå smutsiga efter promenaden, helt svarta. Så det blev en lång dusch. De "krymper" så mycket när de blir blöta, haha de ser inte kloka ut. Och Nellys rosa och brunfläckiga hud lyser igenom då ;) . Sen efter så springer båda två omkring som galningar för att torka sig. Mina små
sötnosar !


Väldigt överdrivet...

När killen hämtade mig från jobbet så kom han med idéen om att vi skulle åka till Candyland. När vi kom dit hade tydligen 50 %. Bra för dom, synd för oss. Det fanns nämligen inget stopp på oss. Jag gick och plockade lösgodis och när jag möter upp killen så har han hela korgen full, haha. Och jag som försöker med att köpa lite av det jag vill ha istället för mycket av något billigare som inte är lika gott = misslyckades totalt ;) Vi fyllde korgen med lösgodis, många polkagris nappar, nötter osv. Det kanske inte ser så mycket ut i godis påsarna, men alla som varit på Candyland vet hur stora påsar de har. Det är massor ! Jag vågar inte säga hur mycket hela kalaset gick på för då skäms jag ;D Jag skulle också vilja skriva att det kommer räcka huuur lääänge som helst , men då ljuger jag också, haha. Det räcker nog inte ens helgen ut ;D


Mitt allt..

Du är den finaste som finns..
Mitt liv skulle inte vara detsamma utan dig. Älskar att leva varje dag med dig !


Konst att stå emot sötsuget ?

Som jag har sagt tidigare. Ät var tredje timma så slipper du det mesta av sötsuget. Skulle det vara så att det hänger kvar vill jag tipsa om att ta en läkerol eller nån annan liten sockerfri tablett. Oftast är det det enda som behövs för att du ska sluta tänka på sötsaker !


Dagens inspiration

Man blir så imponerad av dessa människor. De är så otroligt duktiga.. Men med bra kost och träning går det. Kunde dom kan jag och du med !


Full..

Ja inte på alkohol utan på mat. Är proppmätt. Tycker inte om att vara såhär mätt. Men jag var med sambon och svärfar på pizza hut på lunchen. Varför äter man alltid för mycket när det är buffé? Att äta buffé varje dag är livsfarligt om man inte kan behärska sig ;) . Men nån gång ibland går bra. Idag ska mitt hår fixas igen. Ska ta ut mina extentions och sätta i nya, plus några fler än vad jag har nu.. Bilden är ifrån när jag kom hem förra gången.. Nöjd och glad över mitt nya hår ;)


Slut som artist...

Jag är helt slut. Boxen var fruktansvärt jobbig, men rolig såklart. Mina ögon går i kors och sängen väntar. Det var länge sen jag kröp ner såhär tidigt, men jag tror att det får bli så idag. God natt !


Jobbigt

Har precis kommit hem från jobbet och ska snart iväg på box. Jag känner mig riktigt seg och trött. Men jag vet att när jag kommer dit så hittar jag energin. Men nu kan jag knappt hålla ögonen öppna... Hatar detta eviga mörker ! Men box var det - nu köööör vi !


Oj

Ser att det blev lite väl många bilder i inlägget nedan. Blev någonting fel, ska fixa det när jag kommer hemåt ;)


Nyhet !

Pollys nya blandning är citron, choklad och lakrits. Den är riktigt god måste jag säga, lakritsen är super ! Mm, den och en massa mer har vi gottat oss med här igår ikväll. Mina systrar var över och tittade på tv, babblade och hängde. Kul att ha dom här!


Ansiktet i böckerna !

Idag slutade jag halv ett. Tanken var att gå hem och plugga. Det funkade ett tag, sen somnade jag med böckerna i ansiktet ;). När jag slutar halv ett har jag ingen rast för lunch. Då brukar jag lösa det med två frukostar, en runt 7.30 och en runt 11.00. Så min lunch äts nu. Mumsigt! Efter önskemål kommer recept ;). Nu ska jag åka på utbildning en stund med jobbet. Sen blir det snabbträning och ikväll kommer min fina syster hit. Mysigt !


Nya

Mina nya fina skor. De är verkligen jättefina på. När man har på sig dom är det lite samma sak som att gå barfota. De är gjorda för att stärka fotleder, vilket jag behöver. Man fick med rosa skosnören så det ska jag byta till. Hemskt sköna och mycket fina är dom !


Kommande vecka..

Idag lagade jag lite mat, storkok som vanligt ;) . Det blev nån egen blandning med köttfärs och potatis. Blev riktigt gott och efter att jag och killen ätit lyckades jag skrapa ihop fem matlådor. Skit bra, räcker ett par dagar iallafall. Annars går kvällen åt till att plugga och plugga till min tenta på söndag. Killen har åkt till fotbollsträningen, så jag och hundarna myser i mörkret och tystheten . Underbart !


Ny vecka !

En ny vecka har börjat. Denna vecka blir det mycket pluggande eftersom jag har tenta på söndag. Jag ska även hinna med att träna ordentligt. Box, löpning och spinning står på schemat. Jag hoppas hinna med lite styrketräning också ;) Vi får la se vad som hinns med ! Annars känner jag mig pigg och glad, lunchen (kalops & fullkornsris ) är i magen och det är fint väder. Vad mer kan man begära ? ;)


Träning.. Check !

Då var en timmas träning avklarad. Jag är verkligen ingen morgon människa, men OM jag kommer upp så är morgon träning det bästa som finns. Hela dagen blir så mycket bättre och man blir piggare. Idag blev det kondition, crosstrainern och löp bandet. Det blev lite blandat, backar, intervaller, gå och springa. Riktigt skönt.. Testa ni också... Upp med er på morgon och träna ;)


Redan slut..

Helgen är redan slut. Vad fort veckorna går och helgerna ska vi inte prata om. Man hinner bara komma hem på fredagen och sen är det måndag igen känns det som. Dagen har spenderats på stan, en snabbis bara. Handlade träningsskorna, ska visa i morgon. Nu är vi precis hemkomna från svärmor. Där bjöds det på middag och god efterrätt. Nu är det dags för film tittande och popcorn. Mys !


Dags att dra...

Nu sticker jag till stan för lite shopping. Först och främst ska jag ha nya träningskor. Men jag kanske kommer hem med lite mer.. Det återstår att se !


Trött tjej !

Idag är jag väldigt trött, har varit det sista tiden men det beror nog på vädret. Det ska det bli ändring på med vitaminer och mer träning ;). Igår efter fotbollscupen var vi på fest med killens fotbollslag. Mycket och god mat, gratis dricka och mycket dans. Underbar stämning, älskar att alla dansar gamla som unga. Dock kunde jag inte danserna, haha. Blev inte allt för sent... Skön kväll !


Hela dagen..

Idag sitter jag och tittar på killen när spelar fotbollscup !


Konstig ?

Det finns risk för att folk tycker att jag är konstig men ingen mat slängs hemma hos oss. Blir det köttfärsås över så åker det in i frysen i matlådor. Blir det pasta eller ris över så åker det in i portionsförpackade påsar och in i frysen. Det är perfekt för nästa gång när det bara blir en köttgryta över så är det bara ta en påse där till lunch, så slipper man laga. Perfekt för matlådor och perfekt för tillfällen man inte orkar laga mat. På så sätt sparar man även pengar och man slipper slänga mat som inte är dålig. Den som spar han har och jag har för jag spar :)


Snart helg...

image description
Idag har det varit segt med bloggandet, har helt enkelt inte haft lust. Men oroa er inte, till helgen ska jag bjuda på tips och råd angående träning och kost.
Annars har jag haft en lugn dag med en sväng på stan. Mys och mat hos svärmor, supergott :) Snart är det helg, bara en arbetsdag kvar. Skönt ! Helgen kommer bestå av besök från vänner, besöka vänner, fotbollstittande, fest och farsdag middag. Älskar när det händer saker, emellan det ska jag även hinna med att träna, ett box pass och slappande i soffan. En riktigt bra helg med andra ord. Vad ska ni hitta på?

Dags för nummer två

Ja menar inte att jag behöver gör nummer två nu alltså ;) Jag menar att nu är det dags för vovve nr två att vara sjuk. Killen var hoa veterinären förut och endel är ju verkligen ett skämt. I fem min var han där och allt läkaren sa va kom tillbaka om det blir värre. Han gjorde inga prover eller tittade inte ens på Milton. Jag blir så arg att de inte ens kan titta på honom, plus att det kostade bra många hundralappar.. J-vla puckon!
Dit går vi aldrig mer tillbaka ! Annars då.. Det är mörkt när man går till jobbet likaså när man går hem, känns som en enda lång natt ! Idag ska jag en sväng på stan och byta ett par skor samt titta lite ;)


Tjejer...

-Tränar styrka på tom mage

-Äter för lite kolhydrater
-Äter för lite protein
-Tränar för mycket
-Tränar för lite
- För hård mot sig själv ( Stressar )
- Skiter i att äta före och efter träningspass
-Struntar i att äta efter kl 17.00
Alla dessa faktorer gör att du bromsar fettförbränningen.



Hittade en rolig bild också, ganska sant eller hur ? =)





Inget stopp

Nu har jag klarat av boxen, det gick bra. Det var jobbigt son vanligt och min syster var jätte duktig. Till min stora lycka så hade de satt in ett extra pass på söndag som jag förhoppningsvis ska gå på. Då blir det tredje box passet denna vecka ;) Eftersom jag visat maten för hela dagen så ska jag även visa min sista måltid. Kalops och råris, mums ! Till det tar jag en proteindrink. Den tar jag av två anledningar. Den första för att jag vill få i mig extra protein efter träningen. Och den andra för att jag ska bli mätt, efter ett sånt här träningspass så finns det liksom inget stopp i mig. Jag blir aldrig mätt och kan äta hur mycket som helst ;)


Nu ska jag slåss !

Min mage kurrar lite och det är minst två timmar till innan jag ska äta mat. Så det fick bli två fincrisp med kalkon och en energidryck för att få lite energi inför träningen. Jag brukar ju träna box varje onsdag med mamma men hon är förkyld så idag ska jag släpa med mig lilla syster. Jag ska skrika på henne ordentligt och hon kommer nog bli helt slut :) Det ska bli kul, älskar box !


Hur gör ni?

Dags för mellanmål / eftermiddagsfika. Idag arbetar jag på ett ställe där det inte finns kylskåp tillgängligt, då får man välja saker efter det. Idag blir det en smörgås med kalkon och en stor mugg mer apelsin te. Gott ! Hur gör ni? Äter ni mellanmål? Fikar ni på en bulle? Berätta för mig ! Om ni inte äter nått så vill jag tipsa er om att testa, ta en macka, ett ägg eller en shake. Då håller du blodsockret på en jämn nivå, du slipper sötsuget och du är på gott humör ända tills middagen serveras. Du får även energi till att orka med eftermiddagen på jobbet, träna eller vad det nu kan vara !


En blev till flera

Jag är så otroligt trött och höll på att somna på jobbet på förmiddagen. Det beror helt enkelt på att jag går och lägger mig försent plus vädret påverkar nog endel också. Jag brukar inte dricka energi drycker men kände att jag var tvungen att ha nått till eftermiddagen. Jag frågade killen om han inte kunde köpa en burk till mig, detta var vad han kom hem med ? Ehh typ 15 st ? Tror han fick nått fnatt i affären eller nått ;) Annars på lunchen hänger jag framför tvn och äter min matlåda som jag gjorde i söndags kväll. Perfekt, så skönt att bara plocka fram och värma på lunchen eller kvällen. Jag kan lägga i vad jag vill och hur mycket jag vill...
Matlåda is the shit :D


Frukost

Frukosten är i magen och arbetet har börjat för dagen. Mina älskade hundar fick följa med sin husse idag till praktiken, de ska få arbeta hela dagen ;) Boxen igår gick ganska bra, men boxen på det andra stället jag går på slår det med hästlängder. Hon som har passet på onsdagar är jätte duktig och hon gör passen så otroligt bra. Så det ska jag gå på ändå. Nu - back too work! Idag blidde min frukost så här. Två fincrisp med kalkon, en shake som innehåller halva filmjölk och andra halvan mellanmjölk blandat med proteinpulver.


Olika typer av armhävningar

Armhävningar är en övning som egentligen tränar hela kroppen, mest övre delen av kroppen såklart. Man kan göra den på flera olika sätt för att få med olika muskler. Tänk på att alltid vara rak i kroppen, spänn och ta alltid med magen i alla övningar. Perfekt hemma övning, så sätt igång. Hur många klarar ni ? Gör så många ni kan tre gånger per dag. Vad kan det ta 2 min max? Det har alla tid med... Utmana dig själv och försök att dubbla så många som du klarar av första gången. Testa. Kommentera gärna så jag får veta om några är med mig eller inte :)


Här kommer tre olika armhävningsövningar:




Armhävningar

Aktiverade muskler:

  • Bröst

  • Triceps

  • Axel

  • Bål

Utförande:

Lägg dig på mage med tårna i golvet. Placera händerna i höjd med bröstet, något bredare än axelbrett isär. Spänn bålen, håll blicken i golvet och pressa upp kroppen genom att sträcka armarna. Vänd och återgå långsamt till utgångsposition.





Triangelarmhävningar

Aktiverade muskler:

  • Triceps

  • Bröst

  • Axel

  • Bål

Utförande:

Lägg dig på mage med tårna i golvet. Placera händerna i höjd med bröstet, så att dina tummar och pekfingrar bildar en triangel. Spänn bålen, håll blicken i golvet och pressa upp kroppen genom att sträcka armarna. Vänd och återgå långsamt till utgångsposition.

 

 

 

 

Armhävningar, smala

Aktiverade muskler:

  • Triceps

  • Bröst

  • Axel

  • Bål

Utförande:

Lägg dig på mage med tårna i golvet. Placera händerna i höjd med bröstet, axelbrett isär. Spänn bålen, håll blicken i golvet och pressa upp kroppen genom att sträcka armarna. Vänd och återgå långsamt till utgångsposition. Se till att hålla armbågarna intill kroppen under hela övningen.

 


Frånvarande

Jag har börjat läsa lite kurser på distans så sitter nersjunken i det just nu och har gjorde det de senaste timmarna. Jag ska ladda med en proteindryck straxt, för att sen plugga lite mer. Efter det blir det box, kul ! Jag känner mig lite små hängig så ska försöka ta det lite lugnt idag.. Killen kom precis hem och var super trött, han gick och la sig en stund. Han la sig för typ 30 sekunder sen, tror ni inte att de ovanför sätter igång och borrar så det dånar i hela huset.. Stackarn ! Nej nu tillbaka till böckerna.


Dagens hälsa/träningstips

Vardagsmortion. Alla har hört det men alla vet inte hur stor skillnad det faktiskt gör. Så jag utmanar er... Gå eller cykla istället för att ta bilen, gå i trappor istället för att åka hiss eller rulltrappan. Gå av bussen en hållplats tidigare och gå sista biten. Rör på dig, ta alla små tillfällen och gör dom till något bra. För oftast är det bara en dålig vana vi skaffat oss. För det är ju egentligen inte jobbigt att ta trappan istället för rulltrappan eller gå till affären istället för att ta bilen. Och är det jobbigt, ja då är det absolut på tiden att ändra på det !


Italiensk potatiskaka !

! Italiensk potatiskaka (räcker till 8 personer)

2 paket bacon
5 st bakpotatisar
1 msk maizena
200 gram parmesanost
2 msk färsk basilika
finstrimlad 1 msk färsk körvel
finstrimlad 1 msk färsk timjan
finstrimlad salt och peppar


Sätt ugnen på 185 grader. Kläd en avlång sockerkaksform med baconskivorna genom att lägga skivorna rakt över formen så att ändarna hänger ut på kanterna. Lägga baconskivorna som ”takpannor” där skivorna överlappar varandra.

Skala och riv potatisen och parmesanosten grovt i en. Blanda potatis, parmesanost, basilika, körvel, timjan och maizenamjöl i en stor bunke. Smaka av med salt och peppar.

Pressa ut vätskan från potatisblandningen och fyll den baconklädda formen.

 

 

 

Vik över baconändarna så att skarvarna möter. Placera ett smörpapper ovanpå potatiskakan och ställ en tung form eller annat ugnståligt tungt material ovanpå för att potatiskakan ska ligga under press när den gräddas.


 

Grädda potatiskakan i mitten av ugnen i ca 60 minuter. När potatiskakan är klar så ska den kallna under press i kylskåpet minst 2 timmar. Det är för att man ska kunna skära upp potatiskakan i fina skivor. Det går också bra att förbereda kakan dagen innan. (Gör den helst dagen innan skulle jag vilja säga. Så blir den riktigt lätt att skära snyggt och ni slipper kladda och greja med detta samma dag den ska serveras)

Skär potatiskakan i tjocka skivor när de ska serveras och stek dem i lite smör i en stekpanna tills de är genomvarma och fått fin färg.


Nutellasemifreddo

ca 8-10 port 

2 marängbottnar
4 ägg
2 msk strösocker
5 dl vispgrädde
1 burk Nutella (ca 400 g)

Separera gulor från vitor, det är viktigt att skål och visp till vitorna är rena. Vispa vitorna till ett fast skum med 1 msk socker. Vispa gulorna luftiga med 1 msk socker och vispa grädden för sig. Lägg en marängbotten i formen och krossa den andra.

Vänd varsamt ihop äggvisp, grädde, vitorna, den krossade marängen. Ringla ner Nutellan (värm den lite i micron så den blir lite rinnig) så att det blir ränder i smeten. Fyll upp smeten i formen över den hela marängbottnen.

Frys tårtan i minst 4 timmar innan servering, gärna över natten. Servera med färska jordgubbar tilll.

 


Våga ta i..

Många tjejer framför allt vågar eller vill inte ta i på gymmet för att de är rädda att få muskler, speciellt på armarna. Men mukler blir mycket mindre än vad fett är om man tar samma viktmässigt. ungefär hälften. Det är väldigt svårt för en tjej att få stora muskler så det behöver ingen "vardags" motionär oroa sig för. Det tar lång tid och krävs mycket för att få de stora musklerna.
Denna bild nedan är inte så fräsch :) Men den visar tydligt hur fettet tar upp mycket mer plats än musklerna. Så tjejer, våga träna med vikter på gymmet !

Du vill ha det du inte får...

Konstigt det där, när kan bestämmer sig för att äta lite nyttigt och att inte äta sött så är man sugen på allt. Det är ju bara för att man inte "får". Det är därför jag inte gillar det här med "förbud". Just för att man blir så fokuserad på vad man inte får och blir extra sugen på det. Så skippa förbud och tänk att du får äta vad du vill när du vill. Men i måttliga mängder, du behöver inte trycka i dig sötsaker eftersom du kan äta det när som. Välj nyttiga alternativ och ät det du helst av allt vill ha och inte bara för att det bjuds. Välj med omsorg ;)


Trerätters middag !

Igår åt vi ju som sagt trerätters. Till förrätt blev det typ toastskagen fast utan räkor och med skinka istället. Varmrätt baconlindad potatislimpa, fläskfilé och bearnaise sås ( glömde dock såsen på bilden). Och till efterrätt blev det nutella och marängtårta. Väldigt gott blev alltihoppa! Vill ni ha recept på något ? ;)


Vanilla fudge

Vi har ätit god tre rätters middag med sambons familj. Supergott, visar i morgon ! Kvällen är lugn och skön, tittar på Filip & Fredrik och bara tar det lugnt. Jag avslutar denna "ätar" vecka med pepparkakor och cola. Jag har också slängt på mig en ansiktsmask med nått så passande som vanilla fudge. Det är en sån från hm, den värmer sig själv så när man tar ut "masken" ur påsen är den jätte varm. Glänser gör den också som ni kanske ser ;)


Halva veckan...

Samtidigt som jag sprungit till tvättstugan och fixat mat till kvällen så har jag förberett lite inför kommande vecka. Många säger att de inte har tid att fixa matlådor och att det är därför de äter skräpmat ute på luncherna. Men det behöver ju inte vara krångligt och man behöver ju inte stå vid spisen hela dagen. Gör sånt som "lagar sig självt". Idag tex så slängde jag in ett häng kycklingfiléer i ugnen och kokade massor av ris, till det gjorde jag wok grönsaker i micron. Det blev flera färdiga matlådor plus att det blev mycket ris över som kan användas till flera måltider. Dessa matlådor tog ungefär upp 20 min av min tid, då inklusive diskningen. Perfekt att ha till matlåda, de är både till min sambo och mig och räcker en bra bit in i veckan.


Vilodag

Denna dag får dessvärre också bli en lugn dag. Har ont i min hals och är förkyld. Denna vecka har jag ätit riktigt dåligt. Mycket hämtmat och många hamburgare. Allt är bra i lagom mängder men när det blir för mycket så känns det i kroppen. Min kropp blir orkeslös och trött. Inte så pigg och allert som den brukar vara. Nästa vecka ska bli en riktig nyttig vecka. Absolut ingen diet eller bantning. Bara bra råvaror och nyttig mat. Känner att jag behöver det! Jag ska som sagt även se till att träna ordentligt, om min förkylning blir bättre vill säga. Nej nu ska jag fortsätta med min städning här hemma.


Förberedelser

Ikväll har vi blivit bjuda på mat hos sambons föräldrar, Spicy hot. Mums! Imorgon hade vi tänkt bjuda tillbaka ;) Jag har gjort lite förberedelser inför imorgon. Första gången jag testar allt så vi får se hur resultatet blir. De får helt enkelt bli försökskaniner. Tror nog det blir gott !


Lugn helg!

Det är en lugn helg för min del. Riktigt skönt. Vi har som sagt sprungit på stan, handlat mat och fixat lite hemma. Imorgon blir ungefär samma sak, hemma fix och en sväng på stan. Ska även hinna med någon träning också tänkte jag. Denna vecka har varit dåligt med träning, det har varit fullt ändå. Med Djursjukhuset, Stockholm osv. Men vissa veckor blir det mer och vissa veckor mindre. Denna vecka som kommer ska jag iallafall försöka hinna med en massa träning tänkte jag. Hela min kropp skriker att den vill träna så bäst att ge den det, haha. Här får ni en bild på min kille och de fina kläderna han hittade idag.


Jul !

Hänger på stan. Tittar lite kläder och lite "måste" saker. Det är tydligen killens dag att shoppa idag. Han hittar massor och jag inget. Men det gör ingenting. Jag ska shoppa en massa julsaker, de har fått in en hel del i affärerna. Jag och sambon ska pimpa vår lägenhet ordentligt i år ;)


Njut av livet

Både jag och min sambo älskar att resa. Vi försöker åka iväg så mycket det bara går för att njuta och för att se världen. För ungefär exakt ett år sedan så gjorde vi en fantastisk resa till Nya Zeeland, Australien, Bali och Hong Kong. Alla länder var underbara och alla var väldigt olika. Jag vill säga till er alla som kan... Res ! Spara pengar och res ! Det är det bästa som finns. Man lär sig så mycket och får med sig så mycket i sin "ryggsäck"- Man träffar underbart folk, lär känna sig själv och man får fantastiska minnen.

Vi startade vår resa i Nya Zeeland, Det är ett helt underbart land. Människorna är fantastiska och för att inte tala om naturen. Helt otrolig. Plus alla roliga saker man kan göra. Det är absolut ett land som vi kommer att åka tillbaka till. Det är så vackert att man inte förstår att det är på riktigt.

Här  vill jag dela med mig av en liten bråkdel av våra bilder, dessa är från Nya Zeeland.


Fint vattenfall



Här har jag precis hoppat fallskärm. Vilken känsla. Jag skulle inte tveka att göra om det !




Mitt hjärta och jag njuter av härligt lerbad i varma källor.




Här är jag precis nyhoppad. Bungjump. Jag och min kille satt ihop i benen och hoppade tillsammans. Underbart !




Alla som har möjligheten. Testa !



Har ni sett någon vackrare plats?






Jag mediterar lite =)



Jag tycker inte att det ser äkta ut. Så fantastiskt fint !




Sagolikt !




Kvällarna var magiska.




Gillade ni bilderna? Har ni också besökt Nya Zeeland? Eller kanske något annat land som ni kan rekommendera? Vill ni se mer bilder ?

Fina människor..

Jag vill tack ännu en gång för alla gulliga och snälla läsare, ni gör mig glad varje dag ! Sen undrar jag om det är nått speciellt ni vill läsa mer om? Kost? Träning? Viktminskning ? Nått annat ? Berätta för mig ;) Hoppas ni har en skön fredag kväll !


Paket

Mitt paket från Nelly har kommit idag. Jag ska visa vad som finns om en stund. Ikväll blir en lugn dag. Vi ska bara mysa hemma med godis och film. Jag känner mig trött och som om jag ska bli sjuk. Så ska bli skönt att bara mysa idag!


Dagens hälsa/träningstips

Många tycker att de har svårt att hinna med träning. Jag tror att de allra flesta hinner men att många har bortförklaringar. Med lite planering går det nog att få in på ett eller annat sätt. Det handlar ju om prioritering också, Eller hur ser ni på det? Men det jag vill tipsa om idag är morgon träning. Gå upp en timma tidigare och kör en timma. Det gör hela dagen bättre och man blir piggare. Plus att du har hela kvällen fri sen ;D


Min ängel

Såhär såg våran lilla ängel ut när vi hämtade henne. De hade rakat bort en fyrkant på ryggen på henne. Det ser jätte konstigt ut ;) Men huvudsaken är att hon finns hos och att hon mår bra !


Dagens hälsa/träningstips

Undvik buffer. Visst ät det någon gång ibland, det gör jag också och det spelar ingen roll. Men om du brukar äta ute varje dag eller ofta så gör det inte till en vana. Man äter allt eller nästan alltid mer vid buffer än en "vanlig" måltid. Tex idag, jag åt mycket mer frukost än vad jag behövde bara för att det finns och för att man vill ha lite av varje. Det funkar ibland men gör det inte till en vana !


Skön dag

Jag har inte haft något batteri på mobilen så har inte kunnat skriva till er. Nu har vi kommit hem efter en lång dag Stockholm. Vi startade dagen med frukostbuffe. Hela True talent gänget bodde tydligen på vårt hotell så de satt vid bordet bredvid vid frukosten. Vi har tillbringat hela dagen på stan och ätit, ätit och ätit ;) Har blivit mycket, så ska bli skönt att slippa äta skräpmat på några dagar också. Usch, jag är fortfarande besviken över konserten!


Besviken..

Vi kom hit men ingen artist kom. Vi kom in, väntade i en timma. Sen kommer de och säger att Rihanna har ställt in. Snacka om besvikelse. Jag är arg också. Alla kan bli sjuka men hon kunde fasen ställt in tidigare så folk hade sluppit åka dit. Vi har tagit ledigt från jobbet, betalt för bensin, betalt för boende och betalt för parkeringar både på Globen och hotellet. Vi har lagt ut endel pengar och sen får vi sitta där i onödan för att en timma in i "showen" få reda på att hon har ställt in. Jag är riktigt besviken, sånt kan man besluta om tidigare så hade folk inte behövt åka !


Lyx

Vi är framme på hotellet, det är superfint och vi har bott där förut. De har jättefint poolrum, gym och bubbelpool. Nu ska vi bege oss mot Globen och Rihanna.


On the road again..

Då sitter vi i bilen igen. Denna gång på väg upp till Stockholm. Ikväll ska vi på konsert och sen sova på hotell. Mys ! Det kändes jobbigt att lämna Nelly direkt när hon kommit hem men denna "resa" har varit planerad ända sen i februari. Det ska bli jätteroligt ! Kika in senare , då kommer det upp träningstips !


Trött tjej

Är fruktansvärt trött idag. Men idag väntar en kort dag på jobbet. Sen sticker vi till Stockholm, ska bli jätte roligt. Nu måste jag sticka till jobbet. Ville bara säga god morgon och ha en bra dag !


Vi har henne !

Nelly ( vår hund ) blev jätte glad att se oss, blev pusskalas. Vi fick mycket beröm att vi har en så fin hund och hon hade varit mycket omtyckt av de som arbetade där. Nu är vi påväg hemåt igen, ska bli skönt att komma hem. Milton blir nog glad iallafall eftersom han har letat efter Nelly varje dag. Hon är trött och lite seg, inte så konstigt efter nedsövning, massor av prover och en helt ny miljö. Snuttan då !


På väg...

Nu är vi på väg. Killen stod och hoppade i hallen när jag kom hem för att han ville åka så fort som möjligt. Vi hann inte äta så det fick bli att stanna på vägen. Vi tog i ordentligt, en varsin stor meny en milkshake till killen och en dumle glass till mig. Gott ! Eftersom vi fick åka in med henne akut så fick vi åka till ända stället som var öppet. Så det är två timmars bilfärd dit och två tillbaka. Så vi kommer inte hem förens runt 22.00 ikväll kanske. Det är lite jobbig att köra eftersom det är så mörkt och ingen motorväg utan en landsväg med skog på båda sidor. När vi lämnade henne var det även en massa djur på vägen vilket är väldigt otäckt. Vi tar det lilla lugna så vi kommer hem ordentligt. Nu vill vi bara fram och pussa på henne, vi bråkar redan om vem som ska få pussa henne först, haha.. Men vi har vi två timmar på oss att diskutera.. Jag vinner nog ;)


Min prinsessa

Jag skulle vilja vrida fram klockan några timmar. Min lilla tösa är väldigt sjuk och har tillbringat några dagar borta. Vi är så glada att hon lever hoppas nu på att hon ska bli helt återställd. Vi älskar henne och kommer göra allt för att hon ska få vara frisk. Älskade lilla vän, snart kommer du hem!


Dagens hälsa/träningstips

Många slänger i sig maten alldeles för fort och de hinner då inte ens känna smak eller mättnad. Tugga maten ordentligt och ät långsamt. Smaka ordentligt på maten, det blir mycket godare då. Visste ni också att det tar ca 20 min för kroppen att skicka signaler om mättnadskänsla till hjärnan ? Så ät långsamt och njut av maten.


RSS 2.0