Myter och tankar....

Tjock av att äta på kvällen:
Kalorier är kalorier - oavsett när på dygnet man stoppar i sig dem.Däremot är det inte så hälsosamt att sitta framför tv:n och småäta varenda kväll.
Vitt kött är magrare än vitt kött:
Bantare väljer ofta kyckling för att det är magrare, men en bit fint rött kött kan faktiskt vara ett smalare alternativ.
Vita grönskar innehåller inga näringsämnen:
Man säger ofta att färgglada grönsaker är nyttigast - och att de bleka inte är lika viktiga. Men den regeln har åtminstone två undantag: vitkål och blomkål. De innehåller båda en lång rad av vitaminer, mineraler och andra näringsämnen.
Du går ner i vikt att lättprodukter:
Matvaror med mindre fett kompenserar ofta genom att innehålla mer socker och syntetiska sötningsmedel - och blir rena kalorifällorna. Det gäller inte minst ”nyttiga” hälsobars, yoghurtar och färdigmat. Då är det bättre att välja det fetare alternativet men äta mindre. Du blir då också mätt fortare av mindre mat.
Man går ner i vikt av att äta lite men ofta:
Det här är hälsotrenden nummer ett just nu - men stämmer det? En studie har gjort där jämförde hon viktnedgången hos två grupper: en som åt tre större mål om dagen och en som åt sex mindre mål. De gick ner lika mycket, men de som åt sex mål gick upp i vikt snabbare efteråt.
Billig mat

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0