Myter om mat...

 

Småätande är förbjudet

Falskt 
Forskning visar att fem – sex små måltider mat om dagen ger en jämn blodsockerkurva och underlättar fettförbränningen. Ett stabilt blodsocker minskar sötsuget och underlättar därmed minskat småätande. Låt de små målen vara frukt, grönsaker och fiberrika produkter. 


Öl ger ölmage

Falskt 
En brittisk/tjeckisk studie med 2000 deltagare på mellan 25 – 64 år har överraskande avslöjat att det inte finns ett tydligt sammanhang mellan magomfång och antalet intagna öl.

 

 

Kostfiber kan man aldrig äta för mycket av

Falskt 
Det kan bli för mycket av kostfiber också som med allt annat. Det är viktigt att vi får i oss bra med vätska när vi äter kostfiber så att det inte blir förstoppning. Är inte bra att äta för mycket fibrer så att det stör vårt K vitamin produktion i tarmen.

 

 

Glass är mindre fettbildande eftersom det går åt kalorier för att värma upp den

Falskt 
Detta är en tilltalande tanke, men tyvärr ät den energi (kalorier) som går åt för att värma upp glassen helt försumbar i den relation till den energi glassen innehåller. 


Jag har inte rört mig idag, alltså behöver jag inte så mycket mat

Njaaa…...
Man behöver äta varje dag, oavsett om man rör sig eller inte. Rör man på sig behöver man äta mera, det är riktigt. Hur mycket mat man behöver avgörs av ålder, kön, vikt, längd och kroppens tillstånd och aktivitet. Om man sitter t.ex. och pluggar en hel dag, betyder det alltså inte att man ska äta mindre. Det är däremot viktigt att vi då ser till att vi får i har balans på ”in och uttag på ät och träningskontot”

Din kropp vill röra på sig varje dag och den vill äta varje dag. Har du inte tid till rörelse ska du i alla fall fylla på kroppen med nyttig kost som sätter igång förbränning, flöde och ger dig näring så att du kan vara frisk, pigg och glad hela dagen.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0