Myter om mat...

 

Att hoppa över frukosten hjälper dig att gå ner i vikt

Falskt 
Frukosten är ett av dagens viktigaste mål och ger energi och återställer blodsockernivån efter natten, så det är mer troligt att du lägger på dig kilon om du inte äter när du precis har stigit upp, för risken finns att du går och småäter på kakor och annat när du så småningom blir sugen. Dessutom är det så att matsmältningen i sig själv förbränner kalorier. Att börja dagen på tom mage kan även leda till huvudvärk och dåligt humör. Undersökningar ha också visat att barn som går till skolan utan frukost presterar sämre på lektionerna. Därför är en stor nyttig frukost ett måste för dig som vill gå ner i vikt.

Du sätter igång hela kroppens funktioner när du äter, så äter du frukost, vilket brukar förefalla på morgonkvisten, så sätter du igång kroppens förbränning tidigt.

Hoppar du över frukosten för att du inte tycker om att äta tidigt kan du börja dagen med ett glas ljummet citronvatten och en promenad, det får igång din aptit. 


Ju mindre jag äter desto fortare går jag ner i vikt

Falskt 
Vid ett för litet energiintag går kroppen in på svält för att lagra allt som vi stoppar i oss, det i sin tur gör att vi går upp eller står stilla vikt.

Du blir dessutom trött och nedstämd av för lite mat och det kan resultera i att du äter mat med socker för att bli pigg snabbt och det är inte nyttigt för sin kropp 

 


Du ska äta ett rejält mål om dagen istället för flera mindre, speciellt om du gå ner i vikt

Falskt 
Vanligtvis inte, eftersom den mängden behöver vara riktigt stor för att täcka behovet av energi (kalorier) och näringsämnen. Om man äter hela sitt dagsbehov vid ett enda tillfälle per dag, betyder det istället att man går upp i vikt. Våra kroppar behöver en jämn tillförsel av energi för att orka hela dagen. Du ska äta frukost, lunch, middag och däremellan två mellanmål. Enkelt uttryckt tänk på att hålla igång förbränningen och en jämn blodsockernivå.

 

 

Kaffe ökar fettförbränningen

Sant 
Men inte i så stor mängd att det kan avläsas på badrums vågen. Kaffe innehåller också koffein som kan vara skadligt i stora mängder. En normal kopp kaffe innehåller 50-80 mg koffein. Ett intag av 50-200 mg koffein motverkar trötthet, medan en dos på 200-500 mg kan ge huvudvärk, nervositet och sömnbesvär.

Drick kaffe för att det är gott. Ska du bränna fett, ut och rör på dig och ät bättre. Dden minimala effekten kaffe/kofein ger på förbränningen är det inte värt att hålla koll på i cykler. Koffein gör att du i regel orkar mer och då kan du träna hårdare i vissa fall men för att verkligen förbränna ät bra med proteiner och kolhydrater och sedan kör du ett träningspass.

Dricker du mycket kaffe välj espresso som är snällare mot magen då det innehåller mindre syra och koffein för att bönorna har rostats vid en högre temperatur.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0