Myter om träning

 

Lätta vikter ger långa och slanka muskler, tunga vikter ger korta bulliga.

Falskt

En muskels utseende bestäms av arvsanlagen men kan påverkas genom att du bygger eller deffar, dvs; du kan göra muskeln mer slank, med hjälp av bland annat vikter. Ta hjälp av en personlig tränare, så att du får ett program som passar din insats, intention och kroppstyp.

 


Du får vältränade muskler med hjälp av bälten med elektriska impulser.

Falskt
Behandlingen kommer ursprungligen från sjukvården och har sedan tagits upp av företag som säljer träningsredskap. Det går att stimulera musklerna med elektriska impulser, men det är bara effektivt för de som till exempel har varit sängliggande med benbrott en längre tid och är väldigt försvagade i musklerna.

 


Om du smörjer in dig med en fettförbrännande kräm före träning får du bättre resultat.

Falskt
Den här typen av kräm är bara för marknadsföring. Krämen ger in värmande känsla, och myten säger att fett försvinner av värme, ungefär som smör i en stekpanna, men det fungerar inte så.

 


Alla kan inte få rutor på magen.

Falskt
Alla har redan rutor på magen. Det ytligaste raka magmuskulaturen är indelad i fyra segment på varje sida för att ge muskeln stöd och stadga. Det är dessa segment som gör att det liknar rutor under huden, men de syns inte om mängden underhudsfett är för stor. Situps ger fastare muskler runt magen och minskar risken för ryggont. En stark mag och rygg förbättrar din hållning markant.

 


Utfall tränar bort celluliter.

Falskt
Det finns inga enskilda träningsrörelser som tar bort celluliter, men all aktivitet är bra, liksom massage, peeling och torrborstning av huden, då dessa ökar cirkulationen i din kropp.

 

Källa:Motionstipset.se

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0