Myter om träning

 

Jag kan gå ner exakt lika mycket som min kompis under samma period.

Falskt

Det tror du bara. Även om ni valt samma bantningsmetod fungerar det inte så att ni kommer att gå ner lika mycket på lika lång tid. alla människor är olika så jämför inte dig och din vikt med någon annan.


Det är svårt att förbränna fett.

Falskt
Vi förbränner fett hela tiden. Även om vi inte är fysiskt aktiva. Sen är det förstås så att vissa människor har större förbränning än andra och därför inte går upp i vikt lika lätt. Men självklart styr du också själv förbränningen genom det du stoppar i dig och genom hur mycket du rör dig.

 


Gymmet är enda lösningen.

Falskt
Du behöver inte ingen särskild utrustning för att hålla dig iform. Promenader, att gå i trappor eller en fotbollsmatch med barnen förbränner lika mycket som ett pass på gymmet. Dammsugning förbränner 7 kalorier per minut!

 


Smal = vältränad

Falskt
Smala personer som inte tränar kan mycket väl bära på en hel del osynligt fett och vara i betydligt sämre kondition än någon som är kraftig men tränar regelbundet. Vänd istället på steken, tjock=vältränad. Med detta menar vi att en överviktig person kan ha väldigt mycket muskler under sitt fett eftersom kroppen bär på mer vikt. En överviktig kropp kan vara stark och ha en hög BMR (basal omsättning), dock med högre fettprocent som döljer musklerna. En smal person behöver inte ha muskler på kroppen och kan istället ha en relativt hög fettprocent men ändå ge ett slankt intryck. 

 


Det är aldrig för sent att börja träna.

Sant
Kroppen och även själen behöver aktiveras. Därför är det bättre sent än aldrig. Träning är alltid bra, ju förr desto bättre. Känner du dig begränsad av din ålder eller rädd för att börja träna? Känn efter vad som kan passa dig och ta gärna hjälp av kunnig personal eller människor i din omgivning. Visst kan det kännas ovant till en start och även skapa problem med nya rutiner, men träningens positiva egenskaper ger dig motivation till att fortsätta etablera den nya vanan.

 



Konditionsträning är bättre för att komma i form än styrketräning.

Njaa....
För att förvandla/ ”skulptera” om sin kropp måste man träna med vikter men för att öka konditionen måste vi träna konditionsträning. Allsidig träning med inslag av båda träningsformerna är det som är lämpligast ur hälsosynpunkt.

 

Källa:Motionstipset.se

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0