Myter om träning

Dina bröst kan försvinna om du tränar bröstmusklerna i vissa maskiner.

Falskt
Brösten kan bli mindre av träning när mängden underhudsfett minskar. Bröstens naturliga storlek bestäms av generna.

 

Vi kan punktfettförbränna fett på en viss kroppsdel genom punkt träning.

Falskt
Detta utnyttjas tyvärr av oseriösa försäljare av hemtränings redskap.
Punktförbränning av fett fungerar inte. Magen minskas med hjälp av träning när underhudsfettet minskar, om det är där du lagrat en del av överskottsfettet.

 

Om du andas fel när du gör situps kan du få tjockare mage.

Falskt
Detta är inte relevant för motionärer. När du tränar magen ska du dra in naveln mot ryggraden för mer kontakt med magmusklerna och bättre utförda situps. Ingen form av träning gör dig tjock, även om övningarna skulle utöras felaktigt. Självklart blir övningen mer effektiv om du gör den korrekt och risk för skada minskar markant.  


Muskler omvandlas till fett ifall du slutar träna.

Falskt
Den som tränar mycket kan äta mer utan att gå upp i vikt. Effekten sitter i ett litet tag, även om träningen avbryts men rätt snart får matintaget minskas om inte överskott ska lagras till fett. Muskler som inte används minskar i styrka och storlek. Slutresultatet kan alltså ge ett intryck av att musklerna förvandlats till fett, men detta är omöjligt eftersom det rör sig om två helt olika typer av vävnader.

 

Om du inte tränar i minst 45 minuter så ger det ingen effekt.

Falskt
All träning och aktivitet är bra för hälsan och kaloriförbränningen. Ingen träning är bortkastad och faktum är att många struntar i att träna om de endast har en kvart eller tjugo minuter till övers. Den bästa träningen är den som blir av och flera små tillfällen blir en bra träning i slutändan. När du rör på dig så kommer kroppens blodcirkulation igång, du andas och rensar lungorna, rörelsen sätter igång dina endorfiner, du mår bättre och blir piggare.


Källa: Motionstipset.se

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0