Kalops

Gårdagens storkok var Kalops. Det är första gången men inte sista jag gör det hemma. Så enkelt och inte alls mycket jobb med, dock måste det ju koka ganska länge men då kan man ju göra annat =) Serveras med bästa med potatis, vilket även blev min lunch idag och middag, haha. Mmm så gott, köttet bara faller isär i munnen. Recept var efterfrågat och här kommer det : Ingredienser 1 kg nötkött t ex bog eller högrev (à 1 1/2 kg med ben) 200 g morötter 2 gula lökar 2 msk konc kalvfond 2 lagerblad 12 kryddpepparkorn 2 msk vetemjöl 1 liter vatten smör och olja till stekning salt. vitpeppar Gör så här Putsa köttet och skär det i 3x3 cm stora bitar. Skala och skär morötter och lök i ca 2 cm stora bitar. Bryn köttet i 1 msk smör och 1 msk olja i en gryta. Tillsätt morötter, lök, kalvfond, lagerblad och kryddpeppar. Låt fräsa några minuter under omrörning. Strö över mjölet och blanda väl. Häll över vatten så att det precis täcker köttet. Tillsätt ca 2 tsk salt och vitpeppar efter smak. Koka upp och rör så att det inte fastnar i botten. Skumma av. Låt sjuda under lock tills köttet är mjukt, ca 11/2 timme. Smaka av med salt och peppar. Servera med kokt potatis och inlagda rödbetor.


Kommentarer
Postat av: Nardev

Hej. Jag undrar om d kan skriva lite mer om hur du tränar? vilka övningar samt hur mycket då gör när du går på j´gymmet! ps ditt hår blev jätte fint mvh Nadrev

2011-10-18 @ 23:21:53

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0